Csneakers
Image default
Aanbiedingen

De beste jaloezieën voor in je vochtige ruimtes

Wat je voorkeuren ook zijn voor woninginrichting en raambekleding, het is belangrijk ze te onderhouden en te beschermen. Niemand koopt een voorwerp in de hoop dat het voor zichzelf zal zorgen. Het is niet alleen het stof, vuil, of ongedierte dat geheel verantwoordelijk is voor de toestand van het huis. Hoewel het belang van het gebruik van een stofzuiger, een bezem of een schone, droge doek voor regelmatig onderhoud niet onderschat kan worden, kan de vorming van waterdruppels op je ramen een groot probleem zijn voor je raambekleding. Zelfs eenvoudige dingen die we niet eens onverantwoord vinden, kunnen leiden tot de vorming van druppels. Die kunnen na verloop van tijd leiden tot afbladderen, kromtrekken en barsten in het oppervlak van veel jaloezieën.

Als je van plan bent raambekleding te installeren in gebieden waar het hele jaar door regelmatig regen valt. Kunststof houten jaloezieën zijn een van de beste oplossingen voor raambekleding in dit gebied. Omdat het replica’s van zuiver hout zijn, zijn ze niet van hun originele tegenhangers te onderscheiden. Ze hebben dezelfde uitstraling en textuur, maar een groot voordeel dat ze hebben is dat ze goed tegen vocht kunnen, in tegenstelling tot hout dat na verloop van tijd beschadigd kan raken. Hun duurzaamheid is een van hun verlossende eigenschappen, en behalve tegen regen kunnen ze ook tegen blootstelling aan de zon.

Jaloezieën bestendig tegen water

Net als kunststof houten jaloezieën zijn aluminium jaloezieën bestendig tegen vocht. Vanwege deze kwaliteit worden ze vaak gebruikt in commerciële gebouwen en kantoorruimtes. Ze zijn ook de favoriete keuze als raambekleding in keukens en badkamers waar condensvorming een probleem is. Ze zijn ook uiterst aantrekkelijk door hun textuur en brengen de kamer tot leven door hun esthetische en verfijnde uiterlijk.

Een paar eenvoudige ideeën om condensvorming tegen te houden

Condensatie volgt als de binnentemperatuur van het huis niet goed geregeld wordt. Hoewel het bij jaloezieën niet altijd erg is, vooral als ze er niet door kromtrekken of barsten, kan het bij andere soort raambekleding wel een probleem zijn. Hier zijn een paar eenvoudige stappen en overwegingen die je zou kunnen volgen. Ze vereisen geen moeizaam werk, maar gewoon een paar oplettende dingen. 

Houd de vochtigheidsgraad bij: Er zijn hulpmiddelen zoals een hygrometer die je kunt installeren om de vochtigheidsgraad in huis te berekenen. Het kan strategisch geplaatst worden op plaatsen zoals de keuken waar de temperatuur gemakkelijk kan schommelen. Met een hygrometer op zijn plaats kun je steeds in de gaten houden wanneer je alternatieve maatregelen nodig hebt om de vochtigheidsgraad omlaag te brengen.

Gebruik afzuig ventilatoren: Deze dingen zijn een must in zowel de keuken als de badkamer. Ze moeten met regelmatige tussenpozen aangezet worden om de vochtigheid te laten ontsnappen. Nadat je een bad genomen hebt, vooral met heet water, is het nodig de afzuig ventilatoren minstens tien minuten te laten draaien. Op dezelfde manier moeten ze in de keuken na het bereiden van elke maaltijd gebruikt worden, vooral als er gas aan te pas komt.

Planten mee naar buiten nemen: Het vermogen van planten om de lucht binnenshuis te zuiveren is welbekend en bewezen. Maar omdat ze vocht produceren, kunnen ze in feite bijdragen tot condensatie op je ramen en jaloezieën. Hoewel je nog steeds een of twee essentiële planten kunt houden, overlaad je kamers niet met potten. Haal ze af en toe weg, en houd ze buiten als het probleem van condensatie ernstig is.

https://www.raamdecoratie.com