Eerste hulp bij motorhelm kopen

Een motorhelm kopen en ook motorkleding kopen is lastig. Veiligheid staat natuurlijk voorop, maar het is ook de bedoeling dat de helm en de kleding comfortabel zijn en dat deze aansluiten bij de stijl van je motor. Er zijn maar weinig motorrijders die met een offroad helm op hun chopper gaan rijden. Je hebt een aantal keuzes te maken als  je een motorhelm gaat kopen, maar met de onderstaande informatie maak je deze hopelijk wat gemakkelijker.

 

Welk soort motorhelm kopen?

Misschien is het niet onverstandig om jezelf eerst af te vragen welke soort motorhelm je wilt gaan kopen. Vaak worden deze onderverdeeld in vier categorieën. De integraalhelm is de meest veilige en meest toegepaste helm. Deze herken je doordat hij je hoofd volledig omringd. De Jethelm, ook wel dophelm genoemd, is ideaal voor iemand die van klassieke motorfietsen houdt. Als je een toerrijder bent, dan kun je een motorhelm kopen die wat comfortabeler is en waarvan het kinstuk omhoog kan. Dit wordt ook wel de systeemhelm genoemd. En als laatste kun je dezelfde motorhelm aanschaffen als jouw favoriete coureur heeft door een replicahelm te kiezen.

 

De extra opties

Nu je weet welk soort motorhelm je wilt hebben, kun je gaan nadenken over de extra opties. Ook kun je dan direct je motorkleding kopen. Bij ChromeBurner hebben ze het allemaal. Je kunt je helm verder aankleden door na te denken over de pasvorm, het materiaal, het soort sluiting, het ontwerp, een zonnevizier en de afwerking. Ga je motorkleding kopen, dan kun je je afvragen wanneer je het meeste rijdt, of je de voering uit wilt kunnen nemen en hoeveel ventilatie je nodig hebt. Motorkleding kopen doe je erg gemakkelijk online en dat natuurlijk tegelijkertijd met je helm. Zo kun je een complete set aanschaffen die bij elkaar past en die exact in de stijl is die jij voor ogen had.