Wanneer je een taal gaat leren is het natuurlijk leuk om hier een aantal dingen over te weten. Handig voor de triviant en natuurlijk ook een mooie verbreding van de kennis. Waar stamt de taal bijvoorbeeld van af? Hoeveel sprekers kent het en hoe lang bestaat het al? In dit artikel bespreken we een aantal interessante feiten over de Spaanse taal.
Een echte wereldtaal
Dat het Spaans in Spanje wordt gesproken kan geen verrassing voor je zijn. Maar dat de meeste Spaanstaligen zich bevinden in Latijns-Amerika zal misschien iets zijn wat meer verbazing opwekt. Dit is echter niet geheel toevallig. Spanje kende een ijzersterke vloot en heeft in het koloniaal verleden voor een flinke verspreiding van de taal gezorgd. Veel vroegere koloniën voeren namelijk nog steeds het Spaans als de officiële taal.Het resultaat is dat wereldwijd meer dan 480 miljoen mensen het Spaans als moedertaal hebben. Daarnaast Tel daar nog een slordige 75 miljoen mensen bij op die Spaans als tweede taal spreken. Dan kom je op een totaal van 555 miljoen Spaanstaligen. En natuurlijk komen daar nog heel wat mensen bij, want het aantal mensen dat een cursus Spaans volgt, blijft ook stijgen. Daarmee is het Spaans dus absoluut één van de grootste talen ter wereld.
Een stukje geschiedenis
Wanneer je interessante feiten over een taal bespreekt, dan mag de geschiedenis natuurlijk niet ontbreken.Het Spaans behoort tot de Romaanse talen. Het Romaans vindt op zijn beurt weer zijn oorsprong in het latijn. Voor de eerst-bekende Spaanse tekst moeten we alweer heel wat eeuwen terug de tijd in. Deze vinden we namelijk in de 9e eeuw.
Ter zake komen
Een reden waarom veel mensen Spaans willen leren is werk. Het zakelijk Spaans is daarom mateloos populair. Het is belangrijk om te weten dat Spanjaarden graag communiceren in hun eigen taal. Dit is niet geheel onlogisch, gezien het aantal sprekers. Met Engels zal je doorgaans wel uit de voeten kunnen, maar we raden aan om het succes van je zaken er niet van af te laten hangen. Net als in elk land gelden er een aantal belangrijke gebruiken en etiketten in de zakencultuur. Het zakelijk Italiaans is bijvoorbeeld weer anders dan het Spaans. Verdiep je hier dus goed in van tevoren.
|
https://www.babel.nl/cursusoverzicht/spaans/ |