Csneakers
Image default
Zakelijke dienstverlening

Kosten voor VvE beheer, is het mogelijk daarop te besparen?

Als u eigenaar bent van een woning dat zich bevindt in een groter pand zoals een appartementencomplex, dan bent u waarschijnlijk lid van een Vereniging van Eigenaren (VvE). Elke maand betaalt u een bijdrage of voorschot aan de VvE waaruit de gemeenschappelijke kosten voor het beheer van het pand uit worden voldaan. Wanneer u vindt dat deze kosten aan de hoge kant zijn, wilt u vast weten of het mogelijk is om te besparen op kosten voor uw VvE beheer.

Wat zijn kosten voor VvE beheer eigenlijk?

Om te beginnen moet u te weten komen wat er met uw VvE voorschotbedrag wordt bekostigd. Meestal worden de voorschotbedragen gebruikt om de kosten te dekken voor elektriciteit en verwarming voor gemeenschappelijke ruimten, verlichting op galerijen en de centrale hal, verzekeringen, en klein dagelijks onderhoud als schoonmaak, storingsdiensten en kosten voor de administratie. Deze posten leggen echter beslag op slechts een klein deel van het voorschotbedrag. Het grootste deel wordt gereserveerd voor kosten die gemaakt moeten worden voor groot onderhoud zoals renovatie van een dak of het reviseren van de liftinstelling. Deze kosten kunnen in de hand worden gehouden als er tijdig onderhoud wordt gepleegd. Maar door achterstallig onderhoud kunnen de kosten voor reparaties flink oplopen. Uw VvE kan dit voorkomen door het opstellen van een Meer Jaren Onderhouds Plan (MJOP).

Hoe kunt u hoge kosten voor VvE beheer voorkomen?

U kunt hoge kosten voor VvE beheer voorkomen door een VvE beheerder in te schakelen die onderhoudswerkzaamheden op tijd inplant en op de juiste wijze uitbesteed. Uw beheerder zal de planning van onderhoudsprojecten vastleggen in een MJOP waarmee u op de hoogte blijft van aankomende kosten. U kunt dus vele euro’s besparen op de kosten voor uw VvE beheer door zorgvuldig uw VvE beheerder te selecteren. Bent u op zoek naar een betrouwbare VvE beheerder, dan kunt u vrijblijvend contact opnemen met Winter VvE beheer.

https://mijnkeusvvebeheer.nl/