Csneakers
Image default
Kinderen

Belang van lichamelijke activiteit voor jonge kinderen

Belang van lichamelijke activiteit voor jonge kinderen

Lichaamsbeweging is belangrijk voor de ontwikkeling en het welzijn van kinderen, nu en in de toekomst. Lichaamsbeweging biedt tal van gezondheidsvoordelen voor kinderen. Het versterkt de botten en spieren, evenals het hart en de longen van kinderen. Het verbetert de coördinatie en het evenwicht, evenals de houding en flexibiliteit bij kinderen. Lichaamsbeweging helpt jongeren bij het behouden van een gezond gewicht. Het vermindert ook het risico op hartaandoeningen. Kinderen van 1 tot 5 jaar hebben dagelijks minimaal 3 uur lichamelijke activiteit nodig. Daar hoort ook energiek spel bij. Energetisch spel is een natuurlijke manier voor kinderen om te bewegen en actief te zijn. Baby’s schommelen en trappen bijvoorbeeld met hun voeten. Oudere kinderen springen en trappen of dansen op muziek. Ook spelen ze op speeltoestellen of leren ze fietsen. Je kind leren fietsen is een voorbeeld van een goede lichamelijke activiteit voor je kind als het er klaar voor is. Een kinderfiets 12 inch is geschikt voor 3-jarigen.

Hoe maak je fysieke activiteiten leuk voor kinderen?

Peuters en kleuters hebben veel ongestructureerde tijd en ruimte nodig om rond te rennen en te spelen. Achtertuinen en school- of avontuurlijke speeltuinen, evenals parken en paden, inclusief het strand, zijn allemaal uitstekende plaatsen voor kinderen van deze leeftijd. Zorg ervoor dat je alle benodigdheden die ze nodig hebben in je becksondergaard tas stopt. Je kunt zachte ballen inpakken om het vangen met je kind te oefenen. Verzin spelletjes die een verscheidenheid aan bewegingen nodig hebben. Je kunt je kind bellen laten vangen. Je kunt ze ook langs krijtlijnen laten lopen of rennen. Maak geluiden met je stem of instrumenten of speel verschillende soorten muziek. Dit kan ritmische beweging en dans inspireren. Laat je kind onder jouw toezicht proberen te leren fietsen als het daar klaar voor is.

Hoe stimuleer je jongeren om lichamelijk actief te zijn?

Plan tijd in voor je kinderen om elke dag ten minste 60 minuten aan lichaamsbeweging te doen. Die de hele dag in kleinere stukjes kunnen worden opgedeeld. Denk eraan om complimenten en beloningen te geven, en om de lichaamsbeweging van je kinderen aan te moedigen. Moedig je kinderen aan om te helpen met buitenactiviteiten zoals bladeren harken of planten water geven. Je kunt ze ook laten helpen om je gebruikte strandtas schoon te maken. Maak klusjes leuker door naar opbeurende muziek te luisteren en er als gezin aan deel te nemen. Zoek activiteiten die je leuk vindt en doe ze vijf keer per week minstens 30 minuten. Je kinderen zijn eerder geneigd je voorbeeld te volgen als ze zien dat je plezier maakt terwijl je actief bent.

Waarom is bewegen gezond voor kinderen?

Kinderen die elke dag buiten spelen, hebben meer kans om fysiek actief te zijn en een hoger zelfbeeld te hebben in plaats van al hun tijd achter een computer door te brengen. Ze brengen tijd door met rennen en springen, waardoor ze fysiek fit blijven als ze buiten spelen. De oefening helpt ook om sterke spieren en botten te ontwikkelen. Fitte jongeren slapen beter en profiteren van de gezondheidsvoordelen van regelmatige lichaamsbeweging. Lichaamsbeweging verbetert de academische prestaties en vermindert het risico op depressie bij kinderen. Regelmatige lichaamsbeweging maakt kinderen beter in staat om te gaan met fysieke en emotionele problemen, zoals sprinten om een ​​bus te halen of studeren voor een test.