Csneakers
Image default
Internet marketing

De reden waarom je een SEO-specialist nodig hebt in plaats van DIY SEO

Zoekmachine optimalisatie, vaak afgekort tot SEO, is een van de belangrijkste aspecten van digitale marketing in de hedendaagse zakelijke arena.

Hoewel je misschien een basiskennis hebt van SEO, kun je gerust zeggen dat je er genoeg van weet om in je eentje fantastische resultaten te leveren? Voor de meeste bedrijfseigenaren is het antwoord een harde ‘nee’.

Maar voordat je begint met het vervullen van vacatures, moet je weten dat het een veel betere investering is om een SEO-specialist buiten jouw kantoor te vinden.

Blijf lezen om uit te vinden waarom het inhuren van een externe SEO-specialist misschien wel de beste investering is die je bedrijf dit jaar maakt.

Slechte SEO is erger dan geen SEO

Dat klinkt misschien overdreven, maar de waarheid is dat slechte SEO veel schadelijker is voor een bedrijf dan helemaal geen concept van SEO te hebben.

Dus wat maakt sommige SEO ‘slecht’? Het draait allemaal om de strategieën. In de wereld van SEO, zijn er twee kampen van methodologie:  SEO. En vergis je niet, er is een wereld van verschil tussen de twee.

White hat SEO maakt gebruik van de methoden die in onze eerste sectie zijn genoemd. Praktijken zoals het beoefenen van gebruiksvriendelijk webdesign of het onderzoeken van trefwoorden. Dit zijn beproefde, door zoekmachines goedgekeurde methoden.

Black hat SEO, aan de andere kant, is veel slinkser. Het maakt gebruik van misleiding en trucs om de ranking van een site te verhogen.

Er is ook keyword spamming, wat maar al te vaak voorkomt, ondanks herhaalde pogingen van Google om site-eigenaren het licht te doen zien. Je bent deze artikelen misschien al eens tegengekomen. Degenen waar ze een trefwoord gebruiken in elke andere zin.

Het ziet er niet alleen slecht uit, maar spammen is ineffectief en helpt zeker niet om de contentbibliotheek van een website op te bouwen.

Al deze methoden moeten koste wat kost worden vermeden. En door samen te werken met een SEO bureau, ben je er zeker van zijn dat je niet te maken krijgt met een van deze trucs.

Zoekmachine optimalisatie

Wat is SEO? Als je 10 verschillende marketing experts vraagt om SEO te beschrijven, krijg je 10 verschillende antwoorden. Zoals zij erop wijzen, SEO is het proces van het gebruik van bepaalde technieken en optimalisatie methoden om iemands aanwezigheid op het web te verbeteren, met het uiteindelijke doel van het verhogen van de zichtbaarheid op zoekmachines zoals Google.

SEO is een overkoepelende term die methoden kan omvatten zoals:

  • Webdesign

  • Mobiele functionaliteit

  • Trefwoord onderzoek

  • Afbeelding tagging

  • Metadata creatie

  • URL structurering

  • Site in kaart brengen

  • Linkbuilding

  • Reputatie opbouw

  • Branding

En als je het kan geloven, dat is nog maar het begin. Zelfs de basis van SEO leren kan jaren duren om onder de knie te krijgen. Dat is tijd die de meeste bedrijven gewoon niet hebben.

https://ralfvanveen.com/