Csneakers
Image default
Mode en Kleding

Verschillende soorten sneakers

Sneakers zijn niet meer weg te denken uit het straatbeeld. Bijna iedereen heeft wel een paar in bezit en tijdens het shoppen kom je altijd wel een model tegen dat bij jou past. Je kunt bijvoorbeeld Mason Garments sneakers kopen, maar er zijn ook minder bekende merken die sneakers op de markt brengen. Met zoveel keuzemogelijkheden kan het lastig zijn om een goede keuze te maken. In dit artikel bespreken we verschillende soorten sneakers om je hierbij te helpen. Lees dus snel verder als je meer wilt leren over de verschillende stijlen, vormen, materialen en merken van sneakers.

Hoge en lage sneakers

Om te beginnen wordt er onderscheid gemaakt tussen de hoogte van sneakers. Dit onderscheid draait om het profiel van de sneaker. Lage sneakers zijn momenteel erg populair. Het model van deze sneaker valt net onder de enkel, wat zowel voor een sportieve als een formele uitstraling kan zorgen, afhankelijk van hoe de sneaker eruitziet. Hoge sneakers daarentegen vallen vaak boven de enkel en bieden doorgaans meer ondersteuning dan lage sneakers. Deze worden vaak gedragen door mensen die skateboarden of basketballen omdat zij meer risico lopen op enkelletsel. Echter, tegenwoordig kan iedereen genieten van een mooi paar hoge sneakers.

Hardloop sneakers

Hardloop sneakers zijn specifiek ontworpen voor hardlopers die regelmatig hun hardloopschoenen aantrekken. Hardlopers weten dat lichte en toch stevige schoenen essentieel zijn tijdens het hardlopen om hun voeten en enkels te ondersteunen en overbelasting van de gewrichten te voorkomen. Onvoldoende ondersteuning kan immers niet alleen pijn veroorzaken, maar ook op de lange termijn tot blessures leiden. Hardloop sneakers zijn daarom voorzien van stabiliteit en flexibiliteit om een optimale ondersteuning en bescherming te bieden tijdens het lopen.

Trendy sneakers

Tegenwoordig dienen sneakers niet langer alleen een specifieke functionaliteit, zoals voor sporten of hardlopen. Steeds meer sneakers worden op basis van de laatste trends ontworpen, met mooie en unieke designs die als mode-item worden beschouwd. Hierdoor dragen niet alleen sporters, maar ook mensen die het leuk vinden om met hun outfit bezig te zijn, graag sneakers. Heb jij al een paar trendy sneakers?