Csneakers
Image default
Mode en Kleding

Waar kun je een goede schoen aan herkennen?

Schoenen kopen, sommige mensen moeten zichzelf erin tegenhouden, anderen trappen hun schoenen af tot het echt niet meer kan. In het kader van duurzaamheid en van je eigen portemonnee wil je natuurlijk zo lang mogelijk met je schoenen kunnen doen. Een kwalitatieve schoen is daarom van groot belang. Mason Garments sneakers zijn bijvoorbeeld goede kwalitatieve sneakers. Dit is waar jij een kwalitatieve schoen aan kunt herkennen.

De prijs

Allereerst is de prijs van een schoen een goede indicator voor de kwaliteit. Dit gaat natuurlijk niet altijd op, omdat je in veel gevallen ook voor het merk betaalt, maar een leren schoen van onder de honderd euro is in de meeste gevallen niet te vertrouwen. Het minimum van een goede sneaker ligt ook echt op zestig euro.

Het materiaal

De kwaliteit van jouw schoen wordt ook grotendeels bepaald door het materiaal. Leren schoenen zijn eigenlijk altijd het beste. Leren schoenen herken je aan een keurmerk aan de binnenkant van de schoen of aan een onregelmatig oppervlakte of kleur (leer is immers een natuurproduct). Draag je om ethische redenen liever geen leer? Voel dan goed aan het synthetische materiaal. Hoe dikker hoe beter.

Afkomst

Ook de afkomst van de schoen kan wat zeggen over de kwaliteit van de schoen. Als er made in China of made in Thailand op je schoen staat weet je eigenlijk al hoe laat het is. Kwalitatieve schoenen worden in de meeste gevallen niet in een fabriek, maar met de hand gemaakt. Je kunt het beste kiezen voor een schoen die binnen Europa gemaakt is. Vaak weten ze je hier in de schoenenwinkel wel wat over te vertellen.

Hoe is de zool gestikt?

Kijk eens naar de binnenkant van de schoen. Zie je stiksels lopen over de binnenzool? Dat is een goed teken! Dat betekent namelijk dat de zool aan de schoen gestikt is en niet gelijmd. Op die manier gaat de schoen een stuk langer mee. Soms is er nog een extra binnenzool over de stiksels geplakt en kun je niet zien of een zool nou gelijmd of gestikt is. Medewerkers in de schoenenwinkel kunnen je daar vaak meer over vertellen.