Csneakers
Image default
Mode en Kleding

Waarom een geurkaars gebruiken?

Kaarsen bestaan al meer dan 3000 jaar v. Chr. Lange tijd was hun voornaamste functie het brengen van licht. Tegenwoordig worden ze gebruikt als interieuraccessoire dat een decoratief en persoonlijk tintje aan iemands huis brengt, waarbij het mooiste de geurkaars is.

Als je nog niet overtuigd bent, ontdek dan hier waarom je nu meteen een kaars van Zusss moet aanschaffen:

 

1- We vinden het fijn als het thuis lekker ruikt

De hele dag door komen we veel geuren tegen. Onze neus wordt vaak gealarmeerd en geconfronteerd met onaangename geuren. Op kantoor, in de auto, in het openbaar vervoer, op straat, vervuiling, voor sommige mensen de geur van tabak… Er zijn veel momenten waarop we huiveren van ongenoegen.

Thuis een kaars branden is een uiterst eenvoudige manier om een aangename geur in ons huis of flat te verspreiden en ons goed te voelen.

Net zoals we de tijd nemen om ons parfum te kiezen of de geur van onze douchecrème, is de geur in ons huis belangrijk en draagt bij tot ons welzijn.

 

2- Het is origineel en persoonlijk

Je woning ruikt niet zoals die van anderen. Heb je een favoriete geur die je altijd gebruikt? Iedereen zal het zich herinneren als gerelateerd aan jouw cocon. Ontdek je graag nieuwigheden en kies je steeds een nieuwe geur? Je vrienden zullen verrukt zijn over elke ontdekking en je zult als vernieuwend en origineel beschouwd worden.

De geur van je huis is persoonlijk en brengt je comfort en vertrouwen.

 

3- Geur is suggestief

Wie heeft niet een geur in gedachten die hem steeds aan een bijzondere herinnering doet denken? Herinnering is sterk verbonden met de reukzin. Zoals Proust hebben we allemaal onze madeleine en het parfum kan ons daar veel aan herinneren.

Geur roept ook veel aangename dingen op: de tiarebloem neemt ons mee naar zandstranden van exotische eilanden, vanille roept een zoete lekkernij op, balsemspar een wandeling in het bos…. Dromen van thuis zijn altijd goed om mee te nemen!

 

4- Het is warm en vriendelijk

Of je nu alleen thuis bent, met je geliefde of met vrienden, een kaars is altijd warm en vriendelijk. Dit kleine vlammetje loeit en roept verre tijden op toen elektriciteit nog niet bestond, deze aangename geur…. De sfeer is gezellig.

In een tijd waarin scandinavische Hygge alomtegenwoordig is, is de geurkaars meer dan ooit de garantie voor een aangename sfeer en welzijn in huis.

 

5- In geval van een elektrische storing ben je gered… en het ruikt lekker!

Tja, misschien is dit niet het beste argument in een tijd waarin iedereen een met zaklamp uitgeruste smartphone heeft, maar toch…