Csneakers
Image default
Financieel

5 slimme manieren om extra geld te gebruiken tijdens de pandemie

Het zijn turbulente economische tijden, dus het is belangrijker dan ooit om verstandig met uw geld om te gaan.

COVID-19 heeft enorme economische vernietiging veroorzaakt en veel mensen zijn hun baan kwijtgeraakt of hebben minder uren gewerkt. De economie herstelt zich langzaam, maar de werkloosheid blijft erg hoog en veel mensen hebben nog steeds moeite om de eindjes aan elkaar te knopen.

Als je het geluk hebt om in deze turbulente tijden wat geld over te hebben, is dat belangrijker dan ooit om het verstandig te gebruiken. Het aantal COVID-19-gevallen neemt toe en het land blijft mogelijk nog lang in een recessie. Het is niet te zeggen wanneer u misschien wat extra financiële zekerheid nodig heeft.

Hier https://geld-lenen-zonder-bkr.com/  zijn vijf slimme geld stappen om te overwegen.

1. Bouw je noodfonds op

Als je geen flink noodfonds hebt, is dit de beste en enige optie voor extra geld dat je tijdens de pandemie hebt.

Helaas, een volksgezondheid en economische crisis vinden beide gelijktijdig plaats. En er is geen manier om te weten of u misschien ziek wordt, uw inkomen ziet dalen, of beide. U moet zo goed mogelijk voorbereid zijn, wat betekent dat u spaargeld moet hebben.

Idealiter bevat uw noodfonds voldoende geld om de kosten van levensonderhoud van zes maanden te dekken. Als de jouwe dat niet doet en je hebt extra geld, besteed het dan aan sparen voor onverwachte omstandigheden.

2. Investeer meer voor de toekomst

Als je al genoeg hebt gespaard voor noodgevallen, kan het een goede optie zijn om je extra geld te investeren. U wilt geen geld investeren waarvan u weet dat u het op korte termijn nodig zult hebben, maar geld in de markt steken is een geweldige manier om het op de lange termijn te laten groeien.

De pandemie kan zijn een bijzonder goed moment om te investeren omdat de markt volatiel is geweest. Als het opnieuw crasht en je kunt kopen tijdens een neergang, kun je misschien wat goede prijzen scoren op aandelen.

Natuurlijk is het proberen de markt te timen vaak een verloren strijd. Het kan moeilijk zijn om te voorspellen wanneer het dieptepunt zal bereiken, dus misschien wilt u nu gewoon gestaag beginnen met beleggen. Door het gemiddelde van de dollarkosten te gebruiken, is de kans groot dat u ten minste een deel van uw aandelen tegen lage prijzen koopt, wat kan helpen uw rendement te verhogen.

Als u verliezen heeft geleden tijdens de marktcrash van het coronavirus die u heeft gedaan niet volledig herstellen in de daaropvolgende marktrally, nu meer investeren zou u kunnen helpen deze te compenseren. Hoe je meer kan investeren kan hier https://minilening-zonder-bkr.nl/ teruggevonden worden. 

3. Schulden afbetalen

Als u geld schuldig bent, kan het afbetalen van uw schuld u meer speelruimte in uw budget geven. Elke keer dat u een verplichting vermindert of opheft, verbetert u uw financiële situatie. Maar het wegwerken van een maandelijkse rekening kan vooral gunstig zijn tijdens een recessie, wanneer uw inkomen kan worden verlaagd als u uw baan verliest of uw uren worden verminderd.

Een afbetalingsplan voor schulden kan u helpen bepalen wat u moet betalen eerst naar beneden. En misschien wilt u kijken naar het herfinancieren van uw bestaande leningen, aangezien de tarieven op dit moment bijna recordlaagte zijn. Een herfinanciering — die in wezen een lening vervangt door een nieuwe — kan u helpen om een lagere rente te krijgen, zodat meer van uw geld naar de hoofdsom kan gaan en u sneller schuldenvrij kunt worden.

Zie als een van deze opties voor u werkt:

  • Een hypothecaire herfinancieringslening om uw woonlasten te verlagen

  • Een persoonlijke lening of om een lagere rente op bestaande schulden te krijgen

  • li>

  • Een creditcard voor saldooverdracht om nieuwe lage tarieven te scoren op creditcards of andere doorlopende schulden

4. Verbeter uw vaardigheden

Als de werkloosheid zo hoog is als nu, is het een goed idee om zo waardevol mogelijk te zijn voor uw werkgever om uw baan te beschermen. Het verbeteren van je vaardigheden kan je ook helpen om meer inzetbaar te zijn als er iets gebeurt en je merkt dat je op zoek bent naar werk.

Door de pandemie zijn veel klaslokalen gesloten en als gevolg daarvan is een toenemend aantal programma’s overgestapt op afstandsonderwijs. Dit kan het extra handig maken om sommige lessen te volgen, omdat je er niet eens je huis voor uit hoeft.

5. Help je gemeenschap

Als je financieel al redelijk in vorm bent en je hebt extra geld dat je niet nodig hebt, dan is een van de beste dingen om te doen het vooruitbetalen. Veel mensen hebben het momenteel moeilijk, dus doneren aan een goed doel of zelfs cadeaubonnen kopen om een lokaal bedrijf in moeilijkheden te helpen, kan een enorm verschil maken.

 

https://geld-lenen-zonder-bkr.com/lening/geld-lenen-herfstvakantie/