Csneakers
Image default
Toerisme

MUSEA VAN ANTWERPEN

antwerpen bezienswaardigheden

Koninklijk Museum voor Schone Kunsten

Eind dit jaar gaat het museum na jaren van renovatie weer open. Het zal mogelijk zijn om de beroemde kist van de minnares van de Franse koning Charles VII – Agnes Sorel, te heroverwegen. Ja, ze liep door het paleis en dumpte haar sissy. En op het Melensky-tweeluik, dat de Moeder van God voorstelt, volgt hij zijn gewoonte.

Rubenshuis

Na de dood van Rubens – een levensgenieter, diplomaat en kunstenaar – verspreidde het grootste deel van zijn collectie zich over de hele wereld. Het landhuis en de tuin zijn bewaard gebleven. Een must voor iedereen die vindt dat genialiteit arm moet zijn.

Rooks House

Nu is het landhuis eigendom van de bank, die een halte heeft gecreëerd uit de tijd van de politicus Nicholas Rockox. Overal zijn schelpen een jachtobject voor ambitieuze estheten uit de 17e eeuw.

Kathedraal Antwerpen

Als je het live ziet, begrijp je waarom Rubens dat soort geld heeft gekregen. Pure pathos, licht en natuurlijk. Het drieluik werd gestolen door Napoleon, maar keerde snel terug. In de katholieke wereld zijn er, in tegenstelling tot de orthodoxen, meer originele werken van hedendaagse kunst. Om precies te zijn, ze zijn er überhaupt.

Mayer van der Berg Museum

Dit is waar Mad Greta wordt bewaard.

https://www.dergatsjev.be/2020/08/antwerpen-toerisme-activiteiten-meir.html