Csneakers
Image default
Mode en Kleding

Verschillende soorten regenjassen

Verschillende soorten regenjassen

Regenjassen zijn er in een breed scala aan ontwerpen en stijlen. Je kunt niet alleen de rains regenjas heren en dames dragen. Er zijn verschillende soorten regenjassen zoals een winterregenjas, de lange regenjas en poncho’s. Er is zelfs een soort regenjas speciaal ontworpen voor kinderen. Deze niche heeft ook een eigen categorie met verschillende ontwerpen en stijlen. Door verschillende regenjas keuzes te hebben, kun je verschillende soorten weer het hoofd bieden. Dit is zeer essentieel aangezien elk jaar een behoorlijk divers niveau van zonnige en regenachtige dagen en warme of koude dagen zal omvatten. Elke categorie regenjassen zal verschillende soorten kenmerken en materialen hebben die zijn gebruikt om het te maken. Hierdoor heb je het optimale comfort bij het dragen van een specifieke regenjas voor een bepaald type weer.

Lange regenjassen

Een lange regenjas van merken als maium is een kledingstuk dat een must is voor iedereen die niet nat wil worden in de regen. Afhankelijk van de gebruikte materialen kan een lange regenjas ook als waterafstotende of waterdichte jas worden geleverd. Net als winter regenjassen zijn lange regenjassen lang genoeg om bijna je hele lichaam te bedekken. Het is belangrijk om rekening te houden met de lengte, omdat deze een aantal beperkingen biedt. Lange regenjassen kunnen geweldig zijn als je te voet gaat of een ritje gaat maken in een auto of op de motor. Maar als je activiteiten gaat doen zoals fietsen, zal de lengte van deze regenjas je veel hinder opleveren. Vanwege de verschillende doeleinden van elk ontwerp van de lange regenjas, kan deze al dan niet met veel zakken worden geleverd.

Winter regenjas

Een winter regenjas is een jas met lange mouwen die is ontworpen om je lichaam warm te houden. De lengte is vrij lang omdat hij tot over je knieën reikt. Dit type regenjas is gemaakt van materialen die er meer op gericht zijn om je lichaam zoveel mogelijk de beste isolatie om je warm te houden te geven. Net als elke andere regenjas heeft ook een winter regenjas een capuchon die dezelfde materialen bevat die je huid van warmte voorzien. Daarnaast zijn winter regenjassen ook nog eens waterafstotend. Houd er echter rekening mee dat het geen waterdichte kleding is zoals een traditionele regenjas die wordt gebruikt voor regenachtige dagen. Het ontwerp van deze regenjas lijkt erg op andere regenjassen die zijn gemaakt voor bescherming tegen alle weersomstandigheden. Dat betekent dat het ook enkele kenmerken kan bevatten die een regenjas voor alle weersomstandigheden heeft, zoals meerdere zakken en trekkoorden.

Poncho regenjassen

Een poncho regenjas is een poncho met capuchon die over andere kleding gedragen kan worden. Het ontwerp bevat waterdichte materialen die voorkomen dat je nat wordt. Er kan soms ook een warme laag stof onder zitten voor extra warmte en isolatie. Poncho regenjassen kunnen bijna je hele lichaam bedekken, net als winterjassen en lange jassen. Het verschil is dat poncho regenjassen precies zijn ontworpen als poncho’s, die slechts 2 openingen hebben. Dit ontwerp zorgt voor meer bewegingsvrijheid en ademend vermogen in vergelijking met de andere, beter gedragen regenjassen.