Csneakers
Image default
Beauty en verzorging

Wat kun je behandelen met laserapparatuur?

Heb je je ooit afgevraagd hoe die vervelende huidproblemen waar je al jaren mee worstelt, eindelijk kunnen verdwijnen? IPL apparatuur kan je misschien wel de oplossing bieden. Laten we eens kijken naar enkele van de meest populaire behandelingen die mogelijk zijn met behulp van lasers.

Photofractional behandeling

Photofractionale behandelingen kunnen een breed scala aan problemen aanpakken, van rimpels tot littekens en zelfs striae. Deze behandelingen werken door microscopisch kleine gaatjes in de huid te maken, wat de natuurlijke genezing van je huid stimuleert. Dit resulteert in een gladdere, stralende teint en vermindert de zichtbaarheid van littekens en rimpels. Het kan een beetje prikken, maar de resultaten zijn het zeker waard.

Pigmentatie en tatoeages

Heb je last van pigmentvlekken of een oude tatoeage waar je spijt van hebt? Lasers kunnen helpen! Specifieke laserbehandelingen richten zich op het verwijderen van pigmentatieproblemen en zelfs tatoeages. De laser zendt intense lichtpulsen uit die de donkere pigmentatie of inkt absorberen en afbreken. Het kan een aantal sessies duren, afhankelijk van de grootte en diepte van de pigmentvlek of tatoeage, maar het resultaat is een egale huid zonder ongewenste vlekken of inkt.

Acne

Acne is een echte lastpak, vooral als hij maar niet weg lijkt te gaan. Laserbehandelingen kunnen echter een krachtige bondgenoot zijn in de strijd tegen puistjes. Lasers richten zich op de talgklieren en doden de bacteriën die acne veroorzaken. Bovendien helpen ze bij het minimaliseren van ontstekingen en verminderen ze littekenvorming. Het kan wat tijd kosten voordat je het volledige effect ziet, maar een acne vrije huid is de beloning.

Textuur behandelingen

Als je last hebt van een oneffen huid textuur, zoals putjes, grove poriën of ruwheid, dan zijn textuur behandelingen met laser de oplossing. Ze zorgen voor een gladde en egale huid door de productie van collageen te stimuleren en beschadigde huidcellen te verwijderen. Je huid wordt als nieuw, met een jeugdige uitstraling. Dit soort behandelingen vergen meestal wat hersteltijd, maar het resultaat is een zachte, gladde huid die je met trots kunt tonen. Er zijn dus verschillende huidproblemen waarmee laserapparatuur kan helpen. Het is tegenwoordig erg populair. Lees je goed in voordat je een behandeling ondergaat!