Csneakers
Image default
Hobby en vrije tijd

De Godinplaneten en hun belang

Astrologie en de Godinplaneten

Astrologie –  als van de horoscoop van Kreeft– begon vanuit het waarnemen van de hemelen om de stercycli vast te leggen, zoals de grote beer, zodat we de seizoenen konden voorspellen – en weten wanneer de winter zou komen. Deze kennis was essentieel om te overleven als een soort en oude astrologen creëerden de eerste kalenders. Menselijk gedrag werd beïnvloed door de seizoenen. Maan cycli bepalen met name niet alleen de getijden en menses, maar ook de groei van veel planten, en vroege boeren zouden leven volgens hun almanakken.

Astrologie kan ook het verborgen potentieel van onze persoonlijkheden onthullen. De locatie van de maan in onze grafiek toont onze emotionele aard en wat we nodig hebben om ons in ons leven gevoed te voelen. De aspecten van onze persoonlijkheid waar we ons niet bewust van zijn – zullen ons gedrag beïnvloeden op een onbewust niveau. Veel menselijk gedrag wordt gereactiveerd, ingegeven door onze angsten en afweermechanismen. Velen van ons voelen dat we in een potentieel vijandige wereld leven.

De grote psycholoog Carl Jung, zelf een sterrenbeeld Leeuw,  definieerde de meest voorkomende ziekte van onze tijd, voor de meeste mensen ouder dan 35 jaar, als spirituele onderdrukking. Wat dit betekent is dat alle mensen behoefte hebben om zich verbonden te voelen met iets dat groter is dan zijzelf. Als ze dat niet doen, zullen ze last hebben van een groot aantal klachten. Hoewel religie soms aan deze behoefte kan voldoen, heeft het niets te maken met credo’s of een geformaliseerde religie. Als mensen hebben we echt de behoefte om gehecht te zijn aan iets van echte betekenis, zoals de waarheid, dat niet met de tijd zal verdwijnen, en het is ons onderbewustzijn dat ons met deze essentiële bron kan verbinden. Het is een waardevol onderdeel van wie we zijn, maar nog zwaar onaangesproken.

Het waren Carl Jung’s vrouwelijke patiënten die echt zijn ervaring met het onbewuste opende en hem hielpen om de anima en animus (de interne yin en yang) en onze behoefte aan balans en heelheid te ontdekken. Jung kocht respect voor de vrouwelijke energie in de hedendaagse psychologie. Onze intuïtieve geest – in tegenstelling tot onze rationele geest – spreekt vaak via onze dromen met behulp van een visuele taal gebonden aan gevoelens – en het is deze taal die verbonden is met ons hogere zelfgevoel en een gevoel van het oneindige.

Onze geschiedenis van de afgelopen 2000 jaar, met de komst van de beschaving en de voorkeur voor rationeel denken, heeft ons onbewuste intuïtieve zelf bijna volledig afgesneden. Het is onze rationele kant die mensen heeft geholpen bij het ontwikkelen van een belangrijke vrije wil. De bewuste geest is echter over het algemeen ongemakkelijk met het onbekende en dus devalueert het. Dus om dit te compenseren, probeert ons vergeten onbewuste door dromen tot ons te spreken, zelfs in de vorm van nachtmerries als dat nodig is. De recente menselijke geschiedenis is begonnen te experimenteren met nieuwe (en oude) hallucinogene middelen, chaotische vormen van moderne kunst en een donkere blik op de schaduw in de populaire cultuur in een poging om ons opnieuw te verbinden met ons vergeten zelf. Deze verborgen kant is niet noodzakelijk slecht of slecht, maar gewoon onbekend. Het concept van het kwaad is gebaseerd op het schaden van anderen, niet op het kennen van het zelf.

In de Jungiaanse psychologie wordt dat wat verborgen is (in de psyche) vaak naar buiten gepland als een effect of een objectief gebeuren. Dit is wat in de psychologie bekend staat als ‘projectie’. Het is onze onbewuste aard om onze persoonlijkheid in balans te brengen. Als we weigeren om met een bepaald aspect van onze persoonlijkheid om te gaan en het te onderdrukken, zal onze psyche dezelfde uitdaging aan de buitenkant aantrekken om ons te dwingen dat deel van onszelf te integreren. Dit wordt bereikt door onze relaties met anderen. Ons onderbewustzijn is niet alleen ons schaduw- of oerzelf, maar ook een rijk vruchtbaar gebied van verbeelding, energie en creatieve impulsen die we kunnen gebruiken voor ons welzijn.

De overheersing van de mannelijke rationele geest, kwam in de voorhoede van onze bewuste ontwikkeling over de tijd van het geschreven woord. Het was het begin van onze zelfgestuurde wil als afgescheiden van de natuur. Dit gebeurde gelijktijdig met de komst van de mannelijke patriarchale goden van Thor, Jahweh, Allah en Zeus. De godinnenculturen werden verlaten toen de beschaving groeide. Met de groei van de landbouw en de steden, konden mensen voor de eerste keer rijkdom opbouwen en hadden ze een reguliere militie nodig om die nieuwe bronnen te beschermen. Met het verlies van de aanbidding van de Godin, hebben mensen ook in grote aantallen onze eerbied voor de natuur opgegeven en in plaats daarvan overwogen om de hulpbronnen van de aarde te domineren.

Het beeld van de godin is een archetype of universeel symbool. Carl Jung was de eerste psycholoog die het belang van archetypische beelden begreep. Een archetype is een symbool van potentieel menselijk gedrag of rollen met een geschiedenis- en begeleidingsenergieveld. Deze speciale symbolen komen op dezelfde manier naar onze droomwereld, ongeacht in welke cultuur je bent geboren. Bijvoorbeeld, als je leven meer logische begeleiding nodig heeft, kan de “wijze oude man” je verschijnen. Als je op een of andere manier opnieuw contact wilt maken met de genezende aarde, of als je feministische begeleiding nodig hebt, kan je anima (vrouwelijk aspect voor een man) of een fee in plaats daarvan verschijnen. Als een man zich van zijn moeder moet afscheiden, kan de negatieve anima verschijnen, zoals een medusa of een harpie. Soms zullen deze archetypische energieën de vorm aannemen van een engel, of zelfs een totemdier, om een ​​belangrijke boodschap aan je bewuste geest te bezorgen. Tegenwoordig besteedt de moderne mens zelden aandacht of neemt hij nota van zijn dromen of deze vormen van communicatie.

Astrologie en natuurlijke cycli

Astrologie – als een praktijk – kan helpen om deze symbolische wereld te openen. Astrologie gaat over natuurlijke cycli, archetypen en synchroniciteit. De planeten veroorzaken geen gebeurtenissen, maar lijken eerder op een enorme kosmische klok die waarschijnlijke potentialiteiten voorspelt. De zon bevindt zich bijvoorbeeld elke dag op het hoogste punt in de lucht om 12.00 uur ’s middags. De klok veroorzaakt dit niet, maar laat ons gewoon de meest waarschijnlijke tijd van het heetste deel van de dag weten. Een ander voorbeeld zou het teken Steenbok zijn dat in december in de winter plaatsvond, toen we vaak door grote sneeuwstormen en schaarse middelen in onze huizen werden gebonden. Steenbok is een teken dat onze behoefte benadrukt om te behouden, praktisch te zijn en bewust van grenzen. Als de zon door het teken Steenbok beweegt, kunnen we ons ook onzeker of melancholisch voelen, allemaal typerend voor de geïsoleerde lange donkere winterdagen. Dit diepe begrip helpt ons om vollediger te worden in ons bewustzijn van onze wereld en onszelf.

De constellatie van de dierenriem weerspiegelt onze evolutie als menselijke wezens en de planetaire lichamen vertegenwoordigen aspecten van dit groeiende bewustzijn. Westerse en Vedische astrologie benadrukken traditioneel de mannelijke kwaliteiten: de zon, Jupiter, Saturnus, Mars, Pluto, Neptunus en Uranus zijn allemaal mannelijk. Deze goden waren zeer krachtig, oorlogszuchtig en vaak gewelddadig. Mercurius, de boodschapper, werd beschouwd als een hermafrodiet (zoals de engelen) en alleen Venus en de maan vertegenwoordigden de vrouwelijke eigenschappen.

Met wetenschap en technologie hebben we onze objectieve kennis ontwikkeld ten koste van ons innerlijke gevoel voor balans en geweten. We beschouwen onszelf vaak als afgescheiden van de aarde en hebben onszelf verwijderd van haar natuurlijke genezende vermogens tot onze eigen schade. Interessant is dat de nieuw ontdekte asteroïden met vrouwelijke kwaliteiten zijn genoemd ter ere van de oude godinnen. Dit zorgt voor een grotere balans tussen yin en yang, het mannelijke en het vrouwelijke in de hemelen, wat ook suggereert dat er binnenkort een groter evenwicht op aarde zal komen. De nieuwe asteroïden gedoopt omvatten de volgende keepers:

Eris: de status-quo testen

Ceres: Moeders, verzorging, de oogst en de strijd tegen de onderwereld

Juno: (Romeinse) Koningin van de hemel, beschermster van het huwelijk

Vesta: bewaarder van het heilige vuur, hart en thuis

Athena: wijsheid, moed en inspiratie tonen, de Amazone

Sedna: (Inuit) Godin van de zee (ook bekend als het onderbewustzijn)

Haumea: (Hawaiiaans) brengt nieuw leven, geboorte en vruchtbaarheid voort

Met de ontdekking van Eris (godin van Discord) verloor onze buitenplaneet Pluto zijn status als een volwaardige planeet – en werd hij gedegradeerd tot een dwergplaneet. Dit is interessant omdat Pluto in de mythe de onderwereld van Hades vertegenwoordigt – die nu een officiële lagere rang heeft. Ceres, ongeveer even groot als Pluto, (de grootste asteroïde in de Kuipergordel) werd gepromoveerd van een asteroïde naar een volwaardige dwergplaneet. Ceres heerst over de oogst en de overvloed van de aarde. Ceres bepaalt wat we nodig hebben om ons gevoed te voelen (granen komen van Ceres.)

Als je de Griekse mythologie kent, zijn Ceres en Pluto verwant (Pluto ontvoerde Ceres ‘dochter Persephone om met hem in de onderwereld te leven). Volgens de Grieken is dit hoe hun seizoenen ontstonden. Wanneer Persephone in de onderwereld leeft, treurt Ceres en groeit er niets op aarde, wat ons de lange, schaarse maanden herfst en winter oplevert. Interessant genoeg is er wetenschappelijk bewijs dat Ceres en Pluto zijn gemaakt van dezelfde elementaire materialen; maar ze slaagden erin om zichzelf te situeren in enorm verschillende banen rond de zon. Pluto draait om de enorme, donkere uiteinden van het zonnestelsel en Ceres is comfortabel dicht bij de aarde. Is dit toeval?

Archetypische energieën verschijnen universeel in alle mythische tradities en worden tegenwoordig gebruikt in astrologie, psychologie en moderne droomanalyse. Oude gebruiken zoals Feng Shui in horoscoop Maagd en de verdeling van verschillende teksten gebruiken ook deze energetische symbolen. “Goddelijk” betekent letterlijk een goddelijke boodschap ontvangen en deze praktijk werd natuurlijk door de Kerk afgekeurd, omdat zij geen enkele wijsheid herkenden buiten hun eigen doctrines. Alleen stervelingen mochten niet rechtstreeks contact opnemen met God, maar deze houding verandert snel.

Dus de nieuwe erkenning van de hemelgodinnen suggereert een nivellering in het speelveld van de traditionele patriarchale heerschappij. In essentie is het een beweging naar paranormale heelheid. We zijn krachtige, eigenzinnige beesten geworden, die leven op een niveau van rijkdom en troost dat nog nooit eerder is ervaren; maar we moeten opnieuw contact maken met de natuur en in grotere harmonie leven met de wijsheid van de aarde om te blijven bloeien. Veel van de mythische godinnenergieën waren zeer beschermend voor de mens, bijvoorbeeld Gaia, de personificatie van de aarde die de laatste jaren tot leven is gebracht om ons te motiveren ons milieu te beschermen. Dit is ook vooral de taoïstische filosofie van de I-Ching, de Dao en de wortels van Feng Shui. We moeten leren leven in harmonie met onze omgeving, en er is een aangeboren genezing in deze wijsheid.

Uiteindelijk willen we idealiter leren om ons mannelijk te mengen met onze vrouwelijke gewoonten, onze rationele geest met de verbeeldingskracht, ons bewuste bewustzijn met onze intuïtieve inspiratie. Dit gebeurt al op veel fronten. Wanneer we innerlijke harmonie en heelheid kunnen vinden, verandert ons uiterlijke leven ook en wordt uiteindelijk meer vervullend, en we worden gezonder, zowel emotioneel als fysiek.

Astrologische observatie en een analyse van de geboorteanalyses kunnen helpen om deze persoonlijke mysteries te onthullen, zodat je een leven van grotere vervulling kunt leven, zonder al het moeilijke vallen en opstaan, waar velen van ons doorheen gaan. Socrates adviseerde ons om “Ken uzelf” om dat ongrijpbare innerlijke evenwicht te vinden. Wordt het geen tijd dat je astrologietabel wordt ontcijferd door een goede astroloog?

Bron:
Zodiac Horoscoop

https://zodiac-horoscoop.nl/

Gerelateerde artikelen

Evenementen in het vogelpark: een perfect dagje weg met kinderen