Csneakers
Image default
Aanbiedingen

Gordijntips voor in je woonkamer

Ben jij de raamdecoratie in jouw woonkamer zat? Pak het projectje met beide handen aan, en maak het geheel naar eigen wens. Ga oriënteren wat er allemaal is, en welke trends er eventueel actief zijn. Doe je dit graag in de winkel zelf? Of ga je liever op je gemakje online shoppen wanneer het jou uitkomt? Het kan allemaal! Als je maar doet wat voor jou het beste werkt.

 

Kiezen raamdecoratie woonkamer

Je moet het natuurlijk helemaal op je eigen manier doen, maar dat betekent niet dat tips niet super handig kunnen zijn. De woonkamer is vaak de ruimte in huis waar iedereen zich het meest bevind. Bedenk naar wat voor kleur je precies op zoek bent, en wat het beste matcht bij de rest van jouw interieur.

Houdt jij van sfeer, en ben je wellicht soms zelf een romanticus? Dan steek jij vast en zeker wel eens de kaarsjes aan, of zelfs de houtkachel als je die hebt. Dan is het niet geheel onverstandig om eens over brandvertragende gordijnen na te denken.

Hoe wil je de lichtinval regelen? Ben je van plan het licht 100% te blokken, of wil je het licht grotendeels afsluiten? Kies dan voor lichtdichte of verduisterende gordijnen. Wil je niet dat mensen naar binnen kunnen kijken, maar wel het licht naar binnen laten? Kies dan voor lichtdoorlatende gordijnen. Wil je het daglicht mooi kunnen filteren, en ook het zicht naar buiten behouden? Dan zou ik de overweging maken tussen vitrage en inbetweens.

 

 

Woonkamer, de leukste ruimte

Als ik voor mezelf mag spreken durf ik wel te stellen dat de woonkamer de leukste ruimte is om te stylen. De ruimte waar je over het algemeen het meest bent, en waar ook de meeste andere mensen komen. In de woonkamer kun je jouw vrije geest lekker laten gaan, en van alles uitproberen.

Zo kan je er bijvoorbeeld voor kiezen om het interieur in basis kleuren in te delen, en de raamdecoratie juist in een felle kleur te kiezen, of zelfs met een print. Je kan het natuurlijk ook andersom doen. De gordijnen als basis te gebruiken, en andere decoraties in huis er meer uit laten springen.

Wat is er verder dan zo fantastisch leuk aan het decoreren/ inrichten van de woonkamer? Iedereen die bij je over de vloer komt ziet het! Heb je nieuwe gordijnen, de visite ziet het! Heb je nieuwe decoratie in de vensterbank? Ook dat ziet de visite. Ze kunnen je zelfs nog tips geven, hun eigen inzicht erover laten gaan of juist alleen maar lyrisch erover zijn.

 

Aan de slag

Heb je al zin om de woonkamer onder handen te nemen? Zin in decoreren, aankleden en raamdecoratie uitzoeken? Heb je al georiënteerd, en heb je al helemaal in gedachte hoe jij jouw woonkamer gaat inrichten? Dan ben je bij 123gordijn.nl natuurlijk van harte welkom.