Csneakers
Image default
Woning en Tuin

Hoe blijft thuiswerken toch comfortabel?

Thuiswerken, eerste droomden er velen van, nu is het bijna een verplichting geworden. Voor mensen die niet gewend zijn om thuis te werken, is het een hele aanpassing. Daarom is het ook belangrijk dat je je thuiswerkplek zo efficiënt en zo gezellig mogelijk inricht. Hoe efficiënter jij kan werken, hoe sneller je met je werk zal klaar zijn en hoe sneller jij van je vrije tijd kunt genieten. Wij geven jou in dit artikel een aantal tips waardoor thuiswerken geen onoverkomelijke klus wordt, maar wel een plezier.

1. Je bureaustoel en -tafel

Als werktafel kun je eventueel een gewone tafel gebruiken. Zorg wel voor een ladenblok of een wandrek in je nabijheid. Zo heb je altijd je spullen onmiddellijk bij de hand. Voor je stoel is een gewone eetkamerstoel of keukenstoel niet voldoende. Je zit tenslotte vele uren op je stoel. Bij een slechte houding krijg je rugklachten, klachten in je heupen en je krijgt een slechte bloedsomloop. Een echte bureaustoel is noodzakelijk. Kies een stoel die in zoveel mogelijk standen kan aangepast worden. De hoogte van de zit is belangrijk zodat je voeten goed op de grond rusten. De diepte van de zit is belangrijk zodat je knieholtes niet tegen je zit aan drukken. Ook je rugleuning moet in de hoogte kunnen ingesteld worden. Bij voorkeur kies je voor een stoel met kantelende zit en rugleuning. En ook de armleuningen kunnen best ingesteld worden. Hoe meer ‘snufjes’ er aan je stoel zijn, hoe meer comfortabel hij zal zitten.

2. Kies degelijke verlichting

Als je je afgezonderd hebt in een kamer die tevoren geen bureau was, zorg dan voor voldoende licht. In de kamer zal waarschijnlijk reeds algemeen licht voorhanden zijn: de hoofdverlichting. Installeer ook nog gericht licht in de vorm van een bureaulamp. Zo heb je geen last van schaduwen als je over je bureaublad gebogen zit. En waarom zou je ook niet kiezen voor sfeerlicht voor als je eventjes wilt rusten?

3. Richt je bureau gezellig in

Voor je thuiswerk zit je best in een afzonderlijke kamer. Zo wordt je niet gestoord en werk je veel efficiënter. Zorg ervoor dat de kamer gezellig is. Zorg bijvoorbeeld voor voldoende verwarming. Denk aan raamdecoratie die de lichtinval en overvloedige zon kan regelen. Vooral als je werkt met een pc-scherm is dit zeer belangrijk. Breng ook persoonlijke zaken naar je kantoorruimte. Denk aan foto’s, objecten die met je hobby te maken hebben of gewoon je favoriete kunstwerk. Een comfortabele zetel maakt het je mogelijk om ook in je bureaukamer even uit te rusten. Zo hoef je niet uit je kantoorkamer en laat je je niet verleiden om andere zaken te gaan doen.

4. Hou je aan een schema

Net zoals je op kantoor zou doen, hou je je bij thuiswerk aan een schema. Je zet voor jezelf een begin- en einduur in en leg je lunchpauze vast. Vergeet ook om de zoveel uur even rust te nemen. Zo houdt je je thuiswerk zeker nog maanden vol!