Csneakers
Image default
Woning en Tuin

Waarom massief houten meubelen kopen?

Het is geen geheim dat massief houten meubelen van hoge kwaliteit duurder zijn dan fineer, laminaat, plastic, en andere meubelen. De materialen kosten gewoon meer en zijn tijdrovender en arbeidsintensiever om te maken. Maar dat hogere voorschot betaalt zich op allerlei manieren terug, want er zijn zoveel voordelen van het kopen van massief houten meubelen.

Laten we snel een paar van de meest overtuigende bekijken:

Redenen om massief eikenhouten tafels te kopen

 • Het is ongelooflijk duurzaam. Ongetwijfeld is een van de grootste voordelen van massief houten meubelen kopen dat je een product in huis haalt dat generaties lang kan overleven. Veel stukken zijn gemaakt om meer dan 100 jaar mee te gaan. En met de juiste zorg doen ze dat ook. Daarom worden zo veel vintage stukken nog steeds doorgegeven en gekocht op de antiekmarkt, zelfs 50, 75, 100 jaar nadat ze gemaakt werden.
 • Het is een slimme investering. Omdat kwaliteitsmeubelen van massief hout zo lang meegaan, bespaart de grotere initiële investering je op de lange duur in feite geld. Minder duurzame meubels moeten veel vaker vervangen worden. Maar die massief houten stukken in je huis kunnen een leven lang meegaan, zodat ze een eenmalige aankoop kunnen zijn.
 • Het heeft karakter. Dankzij de natuurlijke variaties in de nerf van alle houtsoorten is elk massief houten meubelstuk uniek. Daardoor hebben ze meer karakter dan andere soorten meubels die er identiek uitzien. Het natuurlijke uiterlijk en het ambachtelijke van massief hout, plus de manier waarop het veroudert, dragen allemaal bij tot zijn persoonlijkheid en de manier waarop het een kamer verlevendigt.
 • Het brengt de natuur in je huis. Natuurlijk hout is een troostend, opbeurend materiaal omdat het zo sterk geassocieerd wordt met het buitenleven. Je zou het zelfs kunnen beschouwen als het troostvoedsel van meubels. Natuurlijke elementen in je woonruimtes verwerken is een van de beste manieren om een gelukkig, gezond huis te creëren.
 • Het transformeert je woonruimtes. Het karakter en de natuurlijke uitstraling van massief houten meubelen hebben een bijzondere manier om warmte, elegantie en stijl aan je huis toe te voegen. Het is een geweldige manier om een kamer om te toveren tot een echte leefruimte.
 • Het kan ook getransformeerd worden. Schuren, beitsen en overspuiten bieden handige mogelijkheden om je massief houten meubelen op een bepaald moment een ander uiterlijk te geven. Dit betekent dat je deze stukken eenvoudig aan een nieuw uiterlijk kunt aanpassen als je besluit iets anders te gaan doen, in plaats van ze onnodig te vervangen.
 • Het is uitzonderlijk veelzijdig. Ongeacht of de inrichting van een kamer vintage, mid-century modern, minimalistisch, industrieel, rustiek, kust, traditioneel, overgangsstijl, een eigenzinnige mix, of iets heel anders is, houten meubelen passen er prima bij.
  Het is een milieuvriendelijke optie. Massief hout is biologisch afbreekbaar, in tegenstelling tot veel van de synthetische materialen die gebruikt worden om veel van de meubels te maken die er zijn. En massief houten meubelen zijn gemaakt van een duurzaam materiaal. 
 • Het is gemakkelijk schoon te maken en te onderhouden. Geef massief houten meubelen gewoon regelmatig een stofbeurt en ga verder met je werk. Bekijk deze tips om houten meubels te beschermen zodat ze er op hun best blijven uitzien en een zo lang mogelijke levensduur hebben.
 • Het maakt indruk. Wie wil niet dat zijn huis zijn gasten in vervoering brengt? Omdat ze zoveel charme, karakter en elegantie hebben, en omdat ze hun hoge kwaliteit uitstralen in hun verschijning, zijn massief houten meubels indrukwekkend en maken ze een statement. Het zegt dat je in je huis investeert en er serieus werk van maakt het te onderscheiden – en onmiskenbaar het jouwe.