Csneakers
Image default
Woning en Tuin

Tips voor tiny house badkamers

Het leven in een tiny house kan zowel uitdagend als comfortabel zijn. Veel tiny houses bieden alles wat zelfs grote huizen op een paar vierkante meter te bieden hebben, alleen dan in miniformaat. Sommige dingen kunnen worden gecombineerd in één kamer: Woongedeelte, kitchenette en slaapgedeelte. Alleen de badkamer heeft extra ruimte nodig.
 
Om ervoor te zorgen dat het concept van de natte ruimte geen onnodige woonruimte in beslag neemt, geven wij je opnieuw enkele tips voor een intelligente plattegrondplanning en inrichting van kleine badkamers – en zoals je zult zien: Een feel good badkamer in een kleine ruimte is heel goed mogelijk!

 

Badkamer ontwerpen voor tiny houses

Bij het plannen van uw tiny house badkamer moet je niet alleen letten op de visuele aspecten, maar ook op de praktische voordelen bij het ontwerpen van de badkamer: Het is bijvoorbeeld zinvol om de wastafel, het toilet en, indien mogelijk, de douche zo te plaatsen dat de water- en rioleringsbuizen zo kort mogelijk zijn, d.w.z. in een muur kunnen lopen – ten gunste van de warmte-isolatie, overigens het liefst in een binnenmuur. Om enige privacy te creëren, kan een (minstens halfhoge) wandprojectie voor het toilet worden gepland.
 
Als het vloeroppervlak van de badkamer minstens drie vierkante meter bedraagt, kan een T-vormig voorwandelement in de kamer worden geplaatst, zodat de horizontale lijn van de T zich in het midden van de kamer bevindt en de vlek naar de achterwand leidt. De wastafel kan dan aan de voorzijde worden bevestigd. Daarachter zijn twee aparte ruimtes gecreëerd voor de douche en het toilet. Als een badkuip gewenst is en de grootte van de kamer het toelaat, moet deze zich aan de andere kant van de deur bevinden. Dit vergroot de ruimte visueel zonder de indruk van een “slang” te wekken. Vooral wanneer de ruimte beperkt is, heeft de plattegrond van de badkamer een beetje hersenreuzel nodig. Maar als de oplossing eenmaal gevonden is, is de tevredenheid groot, want de badkamer ziet er veel moderner uit zonder 08/15 indeling.
 

Bad in het tiny house

In Tiny Houses is de ruimte zo beperkt en de ruimte-indeling zo individueel dat er speciale creatieve oplossingen nodig zijn. Tiny House bouwers vinden inspiratie voor hun ontwerp bij websites zoals tinyhouselife.nl