Csneakers
Image default
Woningen

Ontstoppen doe je zo!

Een verstopping, het kan ons allemaal overkomen

Een verstopt toilet of afvoerputje van de douche, we maken het helaas allemaal wel een keer mee! Soms zijn er al signalen vooraf, zoals rioolstank of het langzamer doorlopen van het water. In andere gevallen overvalt het probleem ons geheel. Natuurlijk wilt u graag dat dit probleem zo spoedig mogelijk wordt verholpen. U kunt hierin een aantal interventies zelf uitvoeren. Wanneer dit niet lukt, is professionele hulp nodig.

 

Zelf de verstopping verhelpen

U kunt proberen de verstopping zelf op te lossen. Zelfstandig het probleem verhelpen is, over het algemeen de snelste en goedkoopste oplossing. Er zijn veel verschillende middelen verkrijgbaar om een leiding te ontstoppen. Niet alle middelen zijn betrouwbaar. Verkeerd gebruik van ontstoppingsmiddelen kan het probleem verergeren.

Wanneer u zelf de ontstopping wilt verhelpen, adviseren wij u op de volgende manier te werk te gaan. Sluit de waterleiding af en verwijder zo veel mogelijk water uit de toilet of wasbak. Wanneer het een toilet betreft, kunt u deze het beste geheel van de muur verwijderen. Hierdoor heeft u goed toegang tot de afvoerpijp. Vervolgens pakt u de tuinslang en sluit deze aan op de kraan. Met de tuinslang gaat u in de afvoerpijp en laat iemand anders het water aanzetten. Mogelijk kunt u op deze manier de verstopping verhelpen. Een ontstoppingsveer is een vervolgstap, mocht het probleem niet verholpen zijn. Deze veer kunt u diep in de afvoerpijp draaien.

 

 

Professionele hulp bij het oplossen van de verstopping

Mogelijk ziet u het zelf niet zitten om de verstopping te verhelpen of lukt het u niet het zelf op te lossen. In dat geval is de inzet van een professioneel bedrijf een goede oplossing. Loodgietersbedrijf Amstelveen is u graag van dienst in deze situatie.

Zij zijn zeven dagen in de week dag en nacht bereikbaar. Loodgieter Amstelveen is snel beschikbaar om op vakkundige wijze het verstoppingsprobleem te verhelpen. Hierbij maken zij gebruik van geavanceerde apparatuur. Vooraf ontvangt u een heldere indicatie van de kosten, waardoor u weet waar u aan toe bent. Wilt u meer weten over de mogelijkheden van loodgietersbedrijf Amstelveen, kijk dan op de volgende site: https://loodgieter-amstelveen.nu/

 

Nieuwe verstoppingen voorkomen

Verstopping van een leiding komt veel voor in woonhuizen. De oorzaak ligt vrijwel altijd in het gedrag van de gebruikers van de woning. Regelmatig treffen wij verstopping aan die worden veroorzaakt door vaste stoffen. U kunt hierbij denken aan babydoekjes, maandverband of teveel toiletpapier tegelijk doortrekken. Daarnaast zijn er ook vloeibare stoffen, die vaak zorgen voor verstoppingen in woonhuizen. Met name olie en vet zijn regelmatig de boosdoener. Deze vloeistoffen zijn niet geschikt voor het lozen in het riool. Dit kan echt tot grote problemen leiden. Wilt u nieuwe verstoppingen voorkomen in de toekomst, is het belangrijk rekening te houden met hetgeen u door het toilet spoelt. Wanneer u dit niet langer doet, is de kans groot dat nieuwe verstoppingen voorkomen kunnen worden.

Loodgieter Amstelveen denkt wat betreft de preventie van verstoppingen ook graag met u mee. Wanneer zij worden ingezet om een bestaande verstopping te verhelpen, is het standaard een onderdeel van het werk om te kijken naar de preventie van nieuwe verstoppingsproblemen in de toekomst. Hun professionele advies kan hierbij u erg van pas komen!

https://loodgieter-amstelveen.nu/