Csneakers
Image default
Woningen

Rood eiken versus wit eiken vloeren

Hier in het noordoosten, hardhout vloerbedekking is een klassieke vloeroptie met een elegant ontwerp, tijdloos, een hoog investeringsrendement en o zo populair. Het lijkt er ook niet op dat de populariteit ervan afneemt. In de afgelopen jaren is er een opkomende trend geweest om hardhout toe te voegen aan de keuken en badkamers om bij de rest van het huis te passen. De twee meest gebruikte hardhouten vloeren zijn White Oak en Red Oak. Laten we het verschil tussen beide bespreken…

Het is gemakkelijk om aan te nemen dat de rode eiken vloer rood is en de witte eiken vloer wit (en niet zonder reden). Er is echter nogal een verschil tussen de twee, meer dan dat het met kleur te maken heeft. Rood eiken heeft wel een roze ondertoon. Vaak kun je in de onvoltooide vorm duidelijk de roze korreling zien. Afhankelijk van welke vlek je kiest, vallen de rood/roze tinten minder op. Vergeet niet dat hoe donkerder je gaat, hoe meer die rode ondertoon zal overstemmen. Als u echter een natuurlijke afwerking wilt behouden (wat betekent dat er alleen polyurethaan wordt aangebracht), zal het rood veel meer doorschijnen. Wit eiken is donkerder; ja, het is eigenlijk een beetje donkerder dan rood eiken. Wie had dat gedacht, toch? White Oak heeft vaak een gele en bruine ondertoon.

De nerf van de vloer

De nerf van elk is ook heel anders. Wanneer een professional probeert te ontcijferen of een hardhouten vloer rood of wit eiken is en gebeitst is, kijken ze meestal naar de nerven om te beslissen.

Rood eikenhout heeft een sterker nerfpatroon. Hierdoor is het veel poreuzer. De nerven van rode eik zijn prominenter aanwezig dan die van witte eik. Wit licht eiken heeft een gladdere en schonere uitstraling. De korrels van wit zijn fijner en niet zo uitgesproken als rood eiken. Hierdoor is wit eiken dichter. Op de Janka-schaal heeft rood eiken een hardheid van 1290, terwijl wit eiken een hardheid van 1360 heeft. Omdat rood eiken echter een meer uitgesproken nerfpatroon heeft, heeft het de neiging om krassen en deuken beter te verbergen dan wit eiken.

Bij het installeren van gloednieuw hardhout door het hele huis, hangt de optie die u kiest echt af van de esthetiek. Maar als u hardhout moet matchen, is dat een heel ander verhaal en een beetje ingewikkelder. Onafgewerkte witte eiken geselecteerde hardhouten vloeren

Afgewerkte rode eiken vloeren

De volgende grote beslissing van de vloergebruiker: Nu u de soort hardhout voor uw huis heeft gekozen, welke kwaliteit kiest u en heeft de kwaliteit invloed op de kwaliteit?

Laten we bovenaan beginnen. “Helder” een vloerproduct van voornamelijk kernhout (kernhout is het dichte binnenste deel van een boomstam, wat het hardste hout oplevert) dat alle natuurlijke kleurvariaties van het kernhout toelaat met minimale karaktermarkeringen en beperkte kleurvariatie. Deze combinatie kenmerkt de oneindig variabele nerfpatronen met een minimale afleiding van karaktermarkeringen en kleurvariatie.”

Wat de “heldere kwaliteit” betekent, is dat er de minste variatie is tussen de planken, zoals kleur, korrelvorming en de minste hoeveelheid onvolkomenheden, vlekken of defecten. Deze kwaliteit wordt normaal niet gebruikt voor massief hardhouten vloeren, voornamelijk omdat het afkomstig is van een zeer klein percentage van de boom en op zijn beurt niet erg kosteneffectief is. U vindt de duidelijke kwaliteit meer in gefabriceerde hardhoutproducten.

 

https://vloerenbaas.nl