Csneakers
Image default
Electronica en Computers

Opleiding van scheidsrechters met een communicatiesysteem

De AXIWI scheidsrechter headset is het hulpmiddel voor de scheidsrechtercoördinator om beginnende en talentvolle scheidsrechters te begeleiden. Met het communicatiesysteem staat de scheidsrechtercoördinator in draadloos en direct contact met de scheidsrechter in het veld. Hij kan de scheidsrechter rechtstreeks vanaf de zijlijn/tribune aanwijzingen en feedback geven. Omdat de scheidsrechtercoördinator ‘in’ het moment kan coachen, is de leercurve voor de scheidsrechter in het veld korter, omdat hij de feedback direct in zijn spel kan meenemen.

Ontwikkeling van getalenteerde scheidsrechters

Het AXIWI communicatiesysteem wordt steeds meer gebruikt om talentvolle scheidsrechters te begeleiden. Vaak hebben ze een scheidsrechterscoach (die langs de lijn staat) die via het AXIWI communicatiesysteem kan meeluisteren met de scheidsrechtersploeg in het veld. Daardoor weet de scheidsrechterscoach precies wat de scheidsrechters zeggen, wat ze waarnemen en hoe ze op spelsituaties reageren. Op deze manier kan hij het spel van de scheidsrechters volledig analyseren en deze informatie meenemen voor de evaluatie na de wedstrijd.

Opleiding van beginnende scheidsrechters

Het is belangrijk dat beginnende scheidsrechters zich snel ontwikkelen en in staat zijn zelfstandig wedstrijden te begeleiden. Het AXIWI communicatiesysteem is een onmisbaar hulpmiddel om beginnende scheidsrechters op te leiden. Met een communicatiesysteem kun je scheidsrechters vanaf de zijlijn goed instrueren over looplijnen en hoe ze zich moeten opstellen in bepaalde spelsituaties. Zo ben je in staat een scheidsrechter tijdens een wedstrijd onmiddellijk feedback te geven en zijn spel te verbeteren.

Gerelateerde artikelen

Verlaag je materiaalkosten door een refurbished Canon PFI 1700 cartridge te kopen

Een elektromotor opnieuw wikkelen draagt bij aan de efficiëntie