Csneakers
Mode en Kleding

Schoenen met lichtjes nog steeds cool

Een aantal jaar geleden zag ik ze voor het eerst verschijnen: schoenen met lichtjes. Ik vond ze leuk voor mijn kinderen, een tweeling. Maar die waren toen pas twee jaar oud en liepen nog nauwelijks zelfstandig. Inmiddels zijn we 4 jaar later en zijn mijn kids 6. Van de week liepen we op het trein station met z’n drieën toen we plotseling een aantal kids met Heelys en ledschoenen zagen. Heely’s zijn schoenen met wieltjes. Het wieltje zit hierbij in de schoenzool verwerkt en kinderen kunnen hiermee als het ware op hun hak rolschaatsen. De ledschoenen hebben die wieltjes niet. Die hebben alleen lampjes in de zool verwerkt die je met behulp van een knopje kunt laten knipperen of laten branden. Ze bevatten verschillende kleuren die je kunt afstemmen op je kleding of kinderen die een bepaalde lievelingskleur hebben, kunnen hun sneakers natuurlijk ook de hele tijd die ene kleur laten shinen.

 

Schoenen met lichtjes, mijn kids willen ze ook!

De ogen van mijn kinderen vielen natuurlijk meteen op die eye catchers. Dat willen wij ook mam, riepen ze beiden. Tja, leuk, maar zijn die schoenen nog wel te koop? En wat mag dat wel kosten? Ik heb immers een tweeling dus bij alles wat we aanschaffen tikt de teller op x2. Ik hoopte eigenlijk dat mijn 2 kids die rolschoenen wel vergeten zouden zijn als we thuis kwamen. Maar niets was minder waar. Ze bleven er over zeuren. Die avond toen ze beiden op bed lagen besloot ik toch maar eens rond te googlen. Misschien zijn er toch nog webshops die die schoenen verkopen. Ik wil er in ieder geval niet al te veel voor uit geven. Verbaasd was ik toen ik zag dat er nog zoveel webshops zijn die Heelys en andere ledschoenen aanbieden. De verkoopprijzen variëren enorm en dat geldt ook voor de levertijden. Uiteindelijk kwam ik op een Nederlandse site terecht waar ze schoenen met wieltjes én lichtjes verkochten. Kijk, dat is nog eens leuk! Zo vang je twee vliegen in één klap! De prijzen waren ook acceptabel dus besloot ik deze site even op te slaan zodat ik morgen met mijn kids kon overleggen welke kleur ze dan wilden hebben.

 

Twee vliegen in één klap: schoenen met wielen en lichtjes

Mijn kinderen waren natuurlijk super enthousiast. Marlon koos voor de roze sportschoenen en Brando koos voor een zwart paar. De volgende dag hadden we de schoentjes al in huis en konden de kinderen gaan oefenen met het zogenaamde skaten. Dat viel best een beetje tegen. Marlon had het nog wel vrij snel onder de knie, maar Brando heeft er minstens een week over gedaan voordat hij een klein stukje ermee vooruit kon. Gelukkig zijn de wieltjes inklapbaar en kon hij er ook gewoon mee lopen. De led lampjes knipperen bij elke stap die ze doen. Heel leuk! En wat denk je, nu willen hun vriendjes in de straat ook die schoenen. Volgens mij is dit geen rage hoor. Kinderen blijven dit leuk vinden! Kijk voor dit soort kinderschoenen maar eens op de site.

 

Andere rages

Naast schoenen met wieltjes zijn er de afgelopen jaren nog meer rages voorbij gekomen. Denk maar eens aan de loombands elastiekjes waar kinderen armbandjes mee konden maken en fidget spinners, ook een leuke gadget voor kinderen. Een apparaatje dat je op je vinger kon laten draaien. Hoe langer hij op je vinger kon draaien, hoe beter! De fidget spinners zijn nog steeds te koop. En het blijft een leuk hebbedingetje. Voor een paar euro koop je al een goeie spinner. Eentje die heel lang op je vingers kan blijven draaien.

https://www.presentsathome.nl/kinderen/schoenen-met-wieltjes