Csneakers
Image default
Vervoer en transport

torsie as reparatie

Reparatie koppelas Door torsieasreparatie of torsieasrevisie kan de as van de trailer worden gerepareerd om te voorkomen dat de hele trailer moet worden vervangen. De as van de aanhanger wordt ook wel de torsieas genoemd. Veel mensen denken dat wanneer de torsieas verbogen of beschadigd is, dit het einde van de trailer aangeeft. Niets is verre van de waarheid. Is de torsieas van de aanhanger beschadigd? Neem contact met ons op om de verschillende mogelijkheden te bespreken. Mocht u zelf de as willen vervangen, dan kunt u bij ons ook een losse momentas kopen.

Koppelas werking Er zijn veel verschillende soorten ophangingen. De wielophanging van de aanhanger bepaalt in grote mate de wegligging (en veiligheid) van de aanhanger. De torsieas wordt gekenmerkt door rubberen strengen die zorgen voor vering en demping. Deze rubberen draden kunnen de grip en veiligheid van de trailer verbeteren. Koppelassen hebben veel verschillende gewichten, en er zijn remkoppelassen en onremkoppelassen. Het verschil zit in het laadvermogen van de trailer. Aanhangers met een brutogewichtsklasse van maximaal 750 kg mogen worden geremd en alle voertuigen die deze hoogte overschrijden moeten worden geremd (en moeten worden gecontroleerd).

Koppel asrubber Tegenwoordig zijn bijna alle trailers uitgerust met assen met rubberen veren, de zogenaamde torsieasrubbers. Is het rubber van de aanhangeras versleten? Hierdoor kan het torsieasrubber vervangen worden zonder dat de gehele as van de trailer vervangen hoeft te worden. Door het vervangen van de rubberen veer van de aanhanger wordt niet alleen de levensduur van de as en de aanhanger verlengd, maar wordt ook het rijden met de aanhanger comfortabeler. Waar de meeste bedrijven alleen traileronderdelen kunnen kopen, of waar de gehele torsieas aan vervanging toe is, kan in de Oude Egbrink trailer het torsie-asrubber worden vervangen. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken of prijsinstructies te ontvangen.

https://www.a1aanhangwagens.nl/te-koop/

https://www.egbrink.nl/torsie-as-reparaties/