Waarom zijn orthopedische schoenen het beste type schoeisel?

Om deze vraag te beantwoorden, moeten we eerst eens nadenken waarom we überhaupt schoenen moeten dragen. Het antwoord is natuurlijk dat schoenen onze voeten beschermen tegen voorwerpen die ons pijn kunnen doen; ze vormen een belangrijke barrière voor voetblessures zoals lekke banden, snijwonden, schaafwonden, brandwonden en zelfs bevriezing.

Het is echter niet genoeg om alleen maar een paar schoenen te dragen. In feite kan het dragen van schoenen die slecht zijn gemaakt of schoenen met onvoldoende kussen of ondersteuning meer kwaad dan goed doen. En dit leidt ons naar de vraag: Waarom zijn orthopedische schoenen het beste type schoeisel voor je voeten?

 

Orthopedische steunzolen

Steunzool – Orthopedische schoenen hebben orthetische inlegzolen die goede steun bieden aan de voetboog. Het belangrijkste doel van de ondersteuning van de voetboog is het elimineren van overmatige pronatie, die de voetfunctie beïnvloedt en de hoofdoorzaak is van voet- en hielpijn.

Orthotische inlegzolen helpen de druk op de hiel en de bal van de voet te verminderen door een substantieel deel van het lichaamsgewicht naar de boog over te brengen. In schoenen zonder goede ondersteuning van de voetboog, neemt het booggebied niet deel aan het verdelen van de druk onder de voet.

Overmatige pronatie zorgt ervoor dat het been intern roteert, waardoor de knie, heup en onderrug worden belast. Orthetische inlegzolen met goede ondersteuning van de voetboog spelen een belangrijke rol bij het verlichten van de druk op de knieën, heupen en onderrug en bij het verbeteren van de aanpassing van de voet en de benen.

Verschillende breedtes – Orthopedische schoenen zijn gemaakt in verschillende breedtes voor een precieze pasvorm. De meeste van deze schoenen zijn verkrijgbaar in medium, breed en extra breed, maar je kunt ook schoenen vinden in smalle en extra-extra brede maten.

Extra diepte – Orthopedische schoenen zijn geconstrueerd op een speciale schoen als laatste met extra diepte voor dikke zolen en orthesen en bieden een losse, comfortabele pasvorm, die drukpunten op de voet elimineert.

Wide Toe Box – Een brede teenbox biedt drukontlasting voor bunions en hamer-teen misvormingen en biedt extra ruimte voor teenbeweging.

Beschermend interieur – Orthopedische schoenen worden normaal gesproken gemaakt met een zachte, gladde binnenkant, ontworpen om zacht contact te maken met de voet en drukpunten te elimineren.

Rekbaar bovenwerk – Een rekbaar bovenontwerp zorgt ervoor dat het bovenste gedeelte van de schoen kan worden uitgerekt en gevormd naar de contouren van de voet, waardoor druk op de knotsen en hamertenen wordt verminderd en drukpunten op de voet worden geëlimineerd.

 

Special zolen

Speciale zolen – Orthopedische schoenen zijn gemaakt met lichtgewicht zolen en een zacht, rocker-bottom ontwerp dat de impact verzacht en de beweging van de voet vergemakkelijkt. Het brede zoolontwerp verbetert de stabiliteit tijdens het lopen.

Samengevat bieden orthopedische schoenen veel voordelen ten opzichte van gewone schoenen:

  • Help pijn op de hielen, voeten, knieën, heupen en onderrug te verlichten.
  • Verbeter mobiliteit en stabiliteit.
  • Zorg voor een betere pasvorm.
  • Biedt essentiële bescherming voor mensen met diabetes en neuropathie.


Leuk weetje: het woord ‘orthopedisch’ bestaat uit twee Griekse wortels; “Ortho”, wat “correct” en “pedic” betekent, wat voet betekent. De twee wortels samen betekenen dus “correcte voet”, dus orthopedische schoenen zijn per definitie goed voor je voeten!

Voor een blik op onze grote verscheidenheid aan comfortabele orthopedische schoenen die op gewone schoenen lijken, kunt u de site van Orthofeet bekijken.

En vergeet niet dat troost niet betekent dat je stijl moet opofferen.

Orthofeet-schoenen zijn comfortabel en stijlvol; we bieden zelfs orthopedische hakken en pumps.