Csneakers
Image default
Marketing

Wat is lokale SEO? En hoe kan het jouw bedrijf helpen?

Als eigenaar van een bedrijf wil je dat mensen in jouw regio jouw producten en/of diensten ontdekken. Online marketing kan hierbij enorm helpen. Maar hoe zorg je dat je beter gevonden wordt in jouw regio? Hier komt lokale SEO om de hoek kijken. In dit artikel vertellen we je wat lokale SEO is en hoe het jouw bedrijf kan helpen meer klanten te bereiken.

Wie wil je bereiken?

Lokale SEO is gericht op het optimaliseren van je website voor mensen in jouw directe omgeving. Bijvoorbeeld, als je een bakkerij bezit in Geleen, dan wil je lokale mensen in Geleen bereiken in plaats van mensen in Rotterdam of Amsterdam. Lokale SEO zorgt ervoor dat jouw bedrijf zichtbaar is wanneer mensen in jouw stad of regio online zoeken naar de producten of diensten die jij aanbiedt.

Waar is jouw doelgroep?

Door jouw website te optimaliseren voor lokale zoekopdrachten, kun je jouw bedrijf dichter bij jouw doelgroep brengen. Je kunt gebruik maken van Google Mijn Bedrijf om jouw bedrijf zichtbaar te maken in Google Maps en om reviews te beheren. Daarnaast kun je er ook voor zorgen dat jouw website lokale zoekwoorden bevat in de content, bijvoorbeeld “bakkerij in Geleen”. Dit maakt het voor zoekmachines makkelijker om jouw website aan lokale zoekopdrachten te koppelen.

Uitbesteden aan een linkbuilding bureau

Lokale SEO kan een uitdaging zijn en daarom kan het verstandig zijn om een linkbuilding bureau in te schakelen die gespecialiseerd is in lokale SEO. Zij kunnen jouw website helpen meer relevantie te krijgen bij lokale zoekopdrachten door gerichte linkbuilding en het optimaliseren van jouw Google Mijn Bedrijf pagina. Daarnaast kunnen zij ook de lokale reviews en vermeldingen van jouw bedrijfsnaam- en adresgegevens (NAP) op andere websites beheren.

Veel gestelde vragen:

1. Is Lokale SEO alleen nuttig voor fysieke bedrijven?
Nee, lokale SEO kan ook voor online bedrijven nuttig zijn die producten of diensten leveren in een bepaalde regio.

2. Hoeveel tijd kost lokale SEO?
Dat hangt af van de grootte van jouw bedrijf en de concurrentie in jouw regio. Het kan enkele weken tot enkele maanden duren voordat je resultaat ziet.

3. Kan ik lokale SEO zelf doen?
Ja, het is zeker mogelijk om zelf lokale SEO te doen. Maar als je hier geen ervaring mee hebt, dan kan het verstandig zijn om een linkbuilding bureau in te schakelen.

4. Wat is het verschil tussen lokale SEO en reguliere SEO?
Reguliere SEO richt zich op het optimaliseren van je website voor zoekopdrachten in het algemeen. Lokale SEO richt zich op het optimaliseren van je website voor lokale zoekopdrachten.

Conclusion:

Lokale SEO kan een krachtige manier zijn om online klanten te vinden in jouw directe omgeving. Door ervoor te zorgen dat jouw website duidelijk wordt weergegeven in search engine resultaten pages (SERP’s) kun je jouw bedrijf dichter bij jouw doelgroep brengen. Een linkbuilding bureau kan jouw website helpen om beter zichtbaar te worden in jouw regio. Begin vandaag nog met het optimaliseren van jouw website voor locale zoekopdrachten en zie de resultaten voor jouw bedrijf!