Csneakers
Image default
Meubels

Welk type make-uptafel past het beste bij mij?

Een make-up tafel is een stuk meubilair dat in de gemiddelde meisjeskamer absoluut niet kan ontbreken. De meeste meisjes beginnen rond hun puberteit te experimenteren met make-up, zowel als hobby als om zichzelf mooier te maken. Make-up wordt al duizenden jaren gebruikt, dit is terug te zien bij muurtekeningen van bijvoorbeeld de oude Egyptenaren. Op deze tekeningen is goed te zien dat Farao’s toen al werden opgemaakt. Dit deden ze om zichzelf mooier te maken, maar ook om zich te beschermen tegen het duivelsoog. Tegenwoordig is make-up natuurlijk veel ontwikkelder dan vroeger. Zo zijn er veel meer soorten bijgekomen, zullen de producten sterk verbeterd zijn en zijn er ook veel producten om make-up heen. Er zijn zelfs beroepen die zich volledig bezighouden met het aanbrengen van make-up, dit kan gedaan worden bij particulieren, maar bijvoorbeeld ook voor films. Iemand die van make-up aanbrengen zijn of haar beroep heeft gemaakt, noemen we een: visagist. 

De make-uptafel

Bij producten rondom make-up kan er gedacht worden aan dingen om make-up mee aan te brengen of het er juist mee af te halen. Maar wat een erg populair meubelstuk is, is de make-uptafel. De make-uptafel is speciaal ontworpen om het aanbrengen van make-up zo soepel mogelijk te laten verlopen. Het aanbrengen van make-up is erg precies werk en met een kleine foute beweging kan het al erg mis gaan. Een make-up tafel bevat in de meeste gevallen een spiegel, waardoor het aanbrengen van make-up goed zichtbaar is. Nóg handiger is het als die spiegel ook omringd is met lichtjes, waardoor er ten alle tijden genoeg licht is om helder te zien. Een make-uptafel zet je net als bureaus meestal tegen de muur, dus dan zal het gezicht van de gebruiker niet verlicht worden door de algemene lamp aan het plafond. De lampjes rond de spiegel zorgen ervoor dat ook het gezicht goed verlicht is.

Welke is het beste voor mij?

Dit hangt uiteraard af van persoonlijke voorkeur. Make-uptafels komen in verschillende vormen en maten. Ze zijn er bijvoorbeeld als hoekvariant – waardoor ze in de hoek van een kamer passen-, maar ook gewoon als rechte tafel voor tegen de muur. Het verschilt per kamer wat handig is, dus daar moet zelf een keuze in gemaakt worden. Verder zijn ze qua design natuurlijk ook verschillend. De een heeft drie lades en de ander maar één. Drie lades is bijvoorbeeld erg handig wanneer iemand veel verschillende soorten make-up heeft, zo kan de make-up makkelijk gesorteerd worden. Er zijn ook make-uptafels met verschillende hoogtes. Deze tafels kunnen erg handig zijn om ook te gebruiken om spullen als foto’s op te zetten of schoolspullen. Als laatste is natuurlijk de spiegel enorm belangrijk. De spiegels kunnen rond, ovaal en natuurlijk ook vierkant zijn. Ook dit is een geval van persoonlijke voorkeur. Een spiegel is zeker nodig voor een make-uptafel, want deze zorgt ervoor dat de make-up zo goed mogelijk opgedaan kan worden. De spiegel kan verder nog kaal zijn of lampjes hebben. Lampjes zijn erg handig om beter zicht te krijgen op het gezicht. De lampjes kunnen met afstand van elkaar rondom de spiegel gemonteerd zijn, maar er zijn ook spiegels met een soort ingebouwde lamp die volledig uitgelijnd is met de spiegel.