Csneakers
Image default
Eten en drinken

Een pizzaoven in de tuin

Een pizzaoven in de tuin

De Pizzaoven buiten is geschikt om lekker buiten pizza’s te maken. Dit scheelt je niet alleen de rommel en lucht in huis, maar ook nog eens warmte. Vaak zijn deze van steen of roestvrij staal gemaakt. Vaak werken ze op hout of houtskool die je ook gebruikt voor een BBQ. Als je voor de luxe varianten gaat dan kan hij wel een tempratuur halen van 500 graden celcius. Hierdoor kun je een pizza in 1 minuut al op tafel zetten. Echter vinden de meeste mensen het lekkerder om hem langzaam te laten garen. Je hebt dan namelijk ook minder zwarte plekken op de pizza. Het oog wil immers ook wat. 

Sommige modellen beschikken ook over een gasaansluiting. Hiervoor kun je dan een aparate gasfles kopen die hiervoor geschikt is. Zorg alleen wel altijd voor de veiligheid dat je dit goed aansluit. Laat het anders doen door een ervaren iemand, want je wil niet dat de gasfles explodeert. Het is een activiteit die je met vrienden of familie kunt doen, maar ook is het heerlijk als je een dagje geen zin hebt om te koken. Zeker als de temperatuur boven de 30 graden uitkomt, dan willen we toch snel wat op tafel kunnen zetten.

Pizza’s op authentiek wijze bereiden

Met een pizzaoven in de tuin kun je de pizza’s op klassieke wijze bereiden. Dit zorgt ervoor dat je ook echt die ervaring van vroeger hebt. Bovendien heeft het ook sfeer om het op deze manier te doen. Daarnaast maak je ook connectie met je vrienden en familie. Je kunt namelijk alle toppings die je wil er op gooien. Vervolgens gaat iedereen zijn of haar pizza bakken. Als je het eindresultaat ziet dan denk je van wauw heb ik dat gedaan. Natuurlijk is het nog leuker met een biertje of wijntje erbij en er een hele happening van te maken. Bij 5top kun je de top 5 van deze pizzaovens bekijken!