Csneakers
Image default
Aanbiedingen

Thuiswerken: hoe doe je dat op een gezonde manier?

Werk je al bijna twee jaar aan de keukentafel? Dan is de kans groot dat je of voortdurend met je nek omhoog moet kijken of als een soort Quasimodo zit. Nu is het tijd om een ergonomische werkplek in te richten. Hier leest u hoe u dat doet.

 

Een bureaustoel

Gebruik uw bank niet als bureaustoel – hij is te zacht, u zit niet voor het scherm, en de kans is groot dat u geen muis heeft. Een bureaustoel is een investering waard omdat je hem op jouw maat kunt instellen. Zorg ervoor dat je heupen hoger staan dan je knieën, dat de armleuning op ellebooghoogte staat en dat je rug recht is. Bezoek eens de website van Kato & bekijk het assortiment voor verschillende ergonomische bureaustoelen.

 

Het bureau

Die bamboetafels die als bureau op de markt worden gebracht, zien er misschien esthetisch mooi uit, maar ze zijn niet voor iedereen functioneel. Je kunt er niet met je hele lichaam comfortabel onder zitten, en er is weinig tot geen ruimte op het bureau zelf, dus alles voelt opeengepakt aan. Het is ook moeilijk om een goede houding aan te nemen als je aan zo’n bureau zit. Investeer in plaats daarvan in een groot bureau: De armleuningen van je stoel moeten op gelijke hoogte zijn met de hoogte van je bureau.

 

Scherm op de juiste hoogte

Een toetsenbord, muis en aparte monitor zijn essentieel. U kunt de hoogte van een monitor instellen met het apparaat zelf of er een vel papier onder leggen om hem hoger te zetten. In beide gevallen moet u uw hoofd rechtop kunnen houden en het scherm kunnen zien in plaats van met uw neus iets omhoog of schuin naar beneden te staren. Een los beeldscherm vergt nogal wat meer bureauruimte, dus als u er een wilt gebruiken met een toetsenbord eronder, kies dan een groter bureau.

 

 

 

https://www.katokantoorinrichting.nl/