Csneakers
Image default
Zakelijke dienstverlening

Een API platform voor uw applicatielandschap

Een API platform is een andere naam voor integratieplatform. Zo’n platform is precies wat een bedrijf (dus ook het uwe) nodig heeft om digitaal toekomstbestendig te worden. Het API platform zorgt ervoor dat het gehele digitale landschap van al uw afzonderlijke applicaties ordelijk en eenvoudig wordt samengebracht. Dit heeft onder meer sneller en overzichtelijker verkeer van data tot gevolg. Te veel afzonderlijke connecties kunnen zorgen voor opstoppingen. Als er een probleem zit, is dit bovendien heel moeilijk op te sporen. Met een API platform wordt het aantal connecties tussen apps zo ver mogelijk teruggedrongen, waardoor er ineens een stuk minder ‘pijnpunten’ zijn. Niet alleen is de kans kleiner dat er een fout in het systeem ontstaat, als er een fout is, wordt deze ook meteen relatief eenvoudig opgespoord.

Wat kunt u met een integratieplatform?

Een API platform is de snelste en effectiefste manier om data in verschillende applicaties op te slaan en te delen in een netwerk. In plaats van een kleuter netwerkje dat met plakbandjes aan elkaar hangt, krijgt u een integratieplatform van professionele kwaliteit – een netwerk van de bovenste plank. Aan de hand van API autorisatie kunt u vervolgens elke API en elke gebruiker een zogenaamde ‘service level agreement’ laten aanmaken, waarbij u de afnemer bepaalde vaste kosten laat betalen. Ook kunt u API platforms of integratieplatforms inzetten voor het aanmaken van geheel nieuwe distributiekanalen, die zijn in te zetten door bijvoorbeeld prijsvergelijkers, outlets, internationale distributeurs en webshops van derde partijen.

Ontdek de kracht van licenties

Een expert als Datacon levert u de licenties die u nodig heeft om het API platform effectief te runnen en te kunnen verspreiden. De API management setup wordt voor u ontworpen en u implementeert deze verder zelf. Het beheer van uw integratieplatform kunt u met gerust hart aan deze expert overlaten. Heeft u meer training nodig? Ook voor opleiding en onboarding kunt u bij deze expert terecht. Bespreek gerust de mogelijkheden met een van de professionals van Datacon en ontdek de mogelijkheden voor uw onderneming.