Csneakers
Image default
Zakelijke dienstverlening

Een koelcontainer huren kan uitkomst bieden bij vleeskoeling

Wilt u vlees koelen door een koelcontainer of een koelcel te huren? Laat u bij Douven Verhuur voorlichten over de verschillende mogelijkheden. Sinds 2019 eten Nederlanders sinds lange tijd weer meer vlees, ondanks populaire vleesvervangers. Goed nieuws voor degenen die in de vleessector werken. Het lijkt erop dat vooral de consumptie in restaurants stijgt, aangezien de horeca-uitgaven flink zijn gestegen en de supermarkten eigenlijk steeds minder vlees verkopen.

Voedselveiligheid moet altijd voorop staan

Het waarborgen van de vleeskwaliteit is een ingewikkeld proces. Het bestaat uit meerdere stappen, waar koeling ook een belangrijke rol in speelt. Een koelcel of een koelcontainer huren kan daarom van belang zijn. In Nederland wordt immers op grote schaal vlees opgeslagen. Door een goede koelcel of koelcontainer te huren, zorgt u voor goede kwaliteit en houdbaarheid van vlees en vleeswaren. Wanneer vlees niet goed wordt gekoeld, bestaat het risico dat het snel bederft met alle gevolgen van dien. De Nederlandse overheid, maar ook de Europese Unie, hanteren strenge regels op het gebied van voedselveiligheid. Dit is natuurlijk heel goed, want door dit strikte toezicht kunnen besmettingen met bijvoorbeeld listeria of salmonella worden voorkomen. Bedrijven die werken in de vleesindustrie zijn verplicht om zich aan de gestelde eisen te houden zoals opgesteld in de HACCP-regelgeving. Dit houdt in dat u een eigen HACCP-plan of een goedgekeurde hygiënecode dient te hebben.

Een koelcontainer of koelcel huren voor uw bedrijf

Om ervoor te zorgen dat u vlees goed bewaart, kan een koelcontainer of een koelcel huren een uitkomst bieden. De HACCP-container voldoet namelijk aan de eisen waaraan de opslag van vlees moet voldoen. Let er wel op dat de ene soort vlees langer of minder lang houdbaar is dan de andere soort. Het kan daarom ook handig zijn om meerdere koelcontainers te huren. Bij de opslag van vlees is het proces van koelen, invriezen en bewaren van groot belang. Zorg er daarom voor dat de koelcontainer past bij het soort vlees dat u op wilt slaan.