Csneakers
Dienstverlening

Last van haaruitval? Haartransplantatie biedt mogelijkheden

Haaruitval is iets dat door veel mensen als erg vervelend wordt beschouwd. Is dat ook bij u het geval en overweegt u een haartransplantatie behandeling? Een haartransplantatie is een behandeling die doorgaans wordt uitgevoerd bij een gespecialiseerde haarkliniek. Haarklinieken bevinden zich zowel in Nederland als het buitenland. Naar welk land gaat uw voorkeur uit? Een haartransplantatie in Turkije is namelijk ook een regelmatig uitgevoerde behandeling. Wanneer u deze ingreep overweegt, is het van essentieel belang dat u zich van tevoren goed verdiept in de mogelijkheden om uw haar te laten transplanteren.

Hoe werkt een haartransplantatie bij haaruitval?

Een haartransplantatie is een ingreep die op verschillende manieren kan worden uitgelegd. Daarnaast bestaan er verschillende begrippen die door elkaar worden gebruikt. Regelmatig wordt er bijvoorbeeld gesproken van haarimplantatie of haarimplantaten. Maar welk woord ook wordt gebruikt, deze ingreep werkt altijd met hetzelfde principe.

Er wordt haar vanuit het donorgebied getransplanteerd naar het gebied op het hoofd waar haaruitval heeft plaatsgevonden. Het donorgebied bevindt zich normaal gesproken aan de achterkant van het hoofd. In sommige situaties heeft iemand echter niet voldoende donorhaar op het hoofd om een mooi resultaat te krijgen. In dergelijke gevallen is het soms ook mogelijk om haar te gebruiken van de borst, de baardstreek of de scheenbenen. De voorkeur van de meeste haarimplantatie specialisten gaat echter uit naar het gebruik van hoofdhaar.

Tijdens de haartransplantatie behandeling wordt eerst bepaald welk gebied moet worden behandeld en hoeveel grafts of haren er moeten worden getransplanteerd. Het gebied waar de haren worden verwijderd, wordt eerst verdoofd. Deze prikjes worden door veel mensen als licht vervelend beschouwd. Wanneer het gebied eenmaal verdoofd is, moet u niets meer voelen van de behandeling. Nadat het donorgebied is verdoofd, kunnen de haarimplantaten uit dit gebied worden verwijderd. Het verwijderden van deze haren neemt doorgaans enkele uren in beslag. Nadat dit is gedaan, worden de incisies gemaakt in het ontvangstgebied, waar de nieuwe haren later moeten gaan groeien. Al de grafts worden één voor één in de incisies geïmplanteerd.

Hoe werkt het herstel na de haartransplantatie?

Helaas is er vaak sprake van haaruitval na een behandeling. Dit gebeurt doorgaans na ongeveer 2 tot 3 weken. Schrik hier niet van, dit hoort helaas bij het herstel van de ingreep. Ongeveer 3 tot 4 maanden na de ingreep gaan de eerste getransplanteerde haren weer groeien. Dit proces duurt in totaal ongeveer 9 tot 12 maanden. Houd er dus rekening mee dat het uiteindelijke haartransplantatie resultaat meestal pas na ongeveer 12 maanden zichtbaar is. Het getransplanteerde haar zal echter niet meer uitvallen.

Wat kost een haarimplantatie behandeling?

De haarimplantatie behandeling kosten kunnen sterk verschillen per land en per kliniek. Wanneer iemand ongeveer 2.000 grafts nodig heeft, kunnen de kosten in Turkije rond de €2.000 bedragen, terwijl dit bij veel Nederlandse klinieken rond de €5.000 zullen zijn. Dit is natuurlijk een aanzienlijk verschil. Let op dat er soms wel behoorlijk verschillen in kwaliteit zijn tussen de verschillende haarklinieken. Doe daarom van tevoren altijd voldoende onderzoek naar de kwaliteit die verschillende klinieken kunnen bieden.