Csneakers
Image default
Dienstverlening

Oplossing voor een plotselinge stroomstoring

Een plotselinge stroomstoring kan heel vervelend zijn, maar gelukkig kan Elektricien Utrecht 24 uur je daarbij helpen. In onze moderne wereld is het gemakkelijk om bepaalde dingen voor lief te nemen. Een van de makkelijkste dingen om voor lief te nemen is de onzichtbare kracht die vrijwel alles in huis van energie voorziet: elektriciteit. Omdat elektriciteit zo’n integraal onderdeel van het dagelijks leven is geworden, is het gemakkelijk om er niet veel bij stil te staan – totdat het niet meer beschikbaar is. Een plotseling verlies van elektriciteit, ook wel bekend als een stroomstoring, kan alles negatief beïnvloeden, van werken en koken tot ’s nachts kunnen zien.   

Oorzaken van een stroomstoring

Er zijn vele oorzaken voor een stroomstoring of een stroomuitval. De drie meest voorkomende oorzaken zijn echter natuurlijke oorzaken, menselijke fouten en overbelasting. In principe kan elke onderbreking tussen de elektriciteitsproductie en de levering van elektriciteit aan huizen een stroomstoring veroorzaken. Dit kan het gevolg zijn van slechte weersomstandigheden, menselijke fouten, defecte apparatuur en zelfs verstoring door dieren. De meeste stroomstoringen duren niet erg lang en eindigen vaak seconden of minuten na het begin. Soms kan een stroomstoring echter zeer lang duren, zelfs meerdere weken. Aangezien sommige stroomstoringen worden veroorzaakt door bliksem of hevige stormen kunnen hoogspanningsleidingen beschadigd raken, waardoor het herstel van de stroom veel vertraging oploopt.

Verschillende soorten stroomstoring

In het algemeen zijn er vier hoofdtypes van stroomstoringen. Een blackout is een volledig verlies van stroom in een gebied. Dit is de ernstigste vorm van stroomuitval. Brownouts treden gewoonlijk op bij een daling van de elektrische spanning of een daling van de totale elektrische voeding. Een permanente storing is een plotseling verlies van stroom, meestal veroorzaakt door een storing in het elektriciteitsnet. Deze zijn eenvoudig en gemakkelijk te verhelpen. Rolling blackouts verschillen sterk van de andere drie, aangezien het gaat om geplande stroomstoringen.