Csneakers
Image default
Vakantie

Meest mooie stranden in Portugal

De kust van Portugal is niet aangetast door toerisme. Dit is bij de meeste kustplaatsen in Europa wel het geval. Het strand is perfect en vol met mensen die ontspannen aan de rand van het mooie blauwe water. Er zijn veel activiteiten te ondernemen waardoor je nog meer van de tijd in Portugal geniet. Ik ben talloze keren naar dit mooie plekje in Europa geweest. Dit zijn een aantal van de beste stranden in Portugal.

Praia da Rocha

Dit is één van de meest bekende en beste stranden in Portugal. Er komen jaarlijks veel toeristen en reizigers om de prachtige zee te zien. Het is heel populair vanwege de vreemde en sensationele lijmstenen bergen, veel toeristen bezoeken hier alleen de kust om daar een kijkje te nemen. De stad die hier het dichtstbij ligt is Portimao. Het ligt 3 kilometer ten noorden van Praia da Rocha. Het vliegveld dat het meest in de buurt ligt is Faro, 70 km ten oosten van dit strand.

Vanaf het vliegveld kun je eenvoudig met het openbaar vervoer naar Praia da Rocha. De attracties in de buurt van deze plek zijn toertochten door het leven van amfibieën en kalksteenvorming, waterparken, enzovoort.

Praia de Dona Ana

Dit is een klein maar prachtig stukje van de Portugese kustlijn. Het is één van de best bewaarde kustlijnen in de buurt. Het ligt dichtbij de Portugese stad Laos en deze kust is echt prachtig. Op dit strand vind je heel veel schelpen. Als je van mooie schelpen houdt zal dit strand zeker bijzonder zijn voor je.

Praia de Marinha en de Grotten van Benagil

Dit strand bevindt zich aan de Atlantische Oceaan, in Caramujeira. Het ligt dichtbij de regio’s Carvalho en Praia de Benagil. Dit strand is meestal rustig en biedt een prachtige zonsondergang. De vlekkeloze blauwe zee geeft, samen met het groene landschap, een mooi uitzicht.

Eén van de meest opwindende activiteiten die je hier kan ondernemen is een boottocht naar de Grotten van Benagil. De boottocht brengt je langs prachtige plekken en zorgt ervoor dat je de mooiste plekjes ziet, veel grotten en rotsformaties. De foto’s die je hier maakt zullen een levensechte herinnering worden waar je later met plezier aan terug denkt.

Notitie:

Het is ideaal om in Portugal een auto te huren. Zo bezoek je makkelijk verschillende plekken van het land.

–          Als je met een huurauto de Portugese grens over wil steken, moet je een geschikt verhuurbedrijf vinden. Om met een huurauto de grens te mogen passeren betaal je een extra vergoeding, vanaf  €8,-.

–          De auto die in Portugal het meest gehuurd wordt is een compacte.

–          Het huren van een auto in Portugal kost gemiddeld €30,- per dag.

https://www.autoportugal.nl/