Csneakers
Dienstverlening

Creëer een veilige werkplaats met een ESD tafel

Bij een technische werkplaats kunt u vaak niet zonder ESD tafel. Deze tafels zijn noodzakelijk voor het werken met fragiele componenten of producten. Als een product gevoelig is voor statische oplading, is het belangrijk om ESD (Electro Static Discharge) te voorkomen. Als er een ontlading plaatsvindt, kan het product namelijk beschadigen. Dit is niet altijd direct zichtbaar en kan ook pas op langere termijn tot uiting komen. Dat maakt het nog belangrijker om ESD veilig te werken. Bij het creëren van een ESD veilige werkplaats komt meer kijken dan alleen het werken met een ESD tafel.

Wat heeft u nodig voor een ESD veilige werkplaats?

Er zijn veel manieren waarop er ESD kan ontstaan. Het werken met een ESD tafel alleen is daarom niet voldoende, er moet ook rekening worden gehouden met de omgevingsfactoren. Zo kunt u een ESD polsband dragen en werken met ESD veilige werkkleding en schoenen. Daarnaast is een ESD veilige vloer van belang, wat u kunt bewerkstelligen met een ESD vloermat. Naast de productie dient ook de verwerking veilig te gebeuren. Hiervoor kunt u gebruik maken van ESD veilige opslag, veilig transport en veilig verpakkingsmateriaal. Om schade aan uw producten door ESD te voorkomen, dient het gehele proces veilig te zijn.

Volop keuze in ESD tafels

Wellicht denkt u dat u in het assortiment van ESD tafels weinig keuze heeft, maar niets is minder waar. De Flexiline van het bedrijf elQuip bijvoorbeeld heeft in hoogte verstelbare werktafels die ook als ESD tafel kunnen worden samengesteld. Het voordeel van een in hoogte verstelbare werktafel is dat er gemakkelijk kan worden afgewisseld tussen staand en zittend werken. Zo kan veilig werken tegelijk ook ergonomisch werken worden. Niet alleen voor de in hoogte verstelbare werktafels, maar voor alles voor uw ESD veilige werkplaatsinrichting, kunt u terecht bij elQuip. Neem dus zeker een kijkje op de website voor meer informatie en om het ruime assortiment te bekijken.