Csneakers
Image default
Bedrijven

Geef je oude sneakers een make-over met deze tips!

Je gaat naar een feestje. Eigenlijk wil je je nieuwe sneakers aan. Uit ervaring weet je dat dit negen van de tien keer niet goed afloopt en je schoenen na een feestje eruitzien alsof je ze letterlijk hebt onder gedoopt in een modderbad. Desondanks trek je toch je nieuwe schoenen aan en je spreekt met jezelf af dat je ze de dag erna direct zult schoonmaken. Een afspraak die je waarschijnlijk niet na komt omdat je brak bent. Vervolgens staan je vieze sneakers net zo lang totdat alle vlekken zijn volledig zijn ingetrokken en je de hoop hebt opgegeven…

Geen stress! Met deze technieken kan jij je oude sneakers zelf schoonmaken. Je sneakers zelf schoonmaken lijkt in eerste instantie vaak onbegonnen werk. Echter, met een paar simpele trucjes worden je oude sneakers weer als nieuw!

Tip 1: Stoffen sneakers? Gooi ze in de wasmachine!

Vaak zorgt een ritje in de wasmachine er al voor dat je sneakers (zo goed als) schoon zijn. Let hierbij wel op dat je niet op heter dan 40 graden wast, omdat je sneakers bij hogere temperaturen kunnen beschadigen. Het beste is om ze gewoon op lang traject en 40 graden te wassen. Voeg eventueel wat Vanish Oxi Action bij je wasmiddel voor een beter resultaat. Als je dit niet hebt en de vlekken zijn er echt diep ingetrokken, doe dan een klein beetje bleekmiddel bij het wasmiddel.

Tip 2: Schrobben!

Zijn je sneakers niet schoon geworden in de wasmachine of heb je simpelweg niet het gewenste resultaat bereikt? Dan moet je de sneakers zelf schoonmaken met de hand. Dit kan op verschillende manieren. Het is verstandig om in eerste instantie gewoon met wat wasmiddel en water proberen de sneakers schoon te krijgen. Als dit niet werkt, dan zou je kunnen proberen om een klein beetje bleek toe te voegen aan het water. Let hierbij op dat je echt maar een klein beetje bleek toevoegt anders kunnen je schoenen geel worden. Als zelfs dit niet werkt kan je proberen om ze schoon te maken met een tandenborstel en tandpasta. Sommige tandpasta bevatten een natuurlijk bleekmiddel dat ook gebruikt wordt in de schoonmaakindustrie.

Tip 3: Opnieuw verven

Heb je al het bovenstaande geprobeerd en krijg je ze nog steeds niet schoon? In dat geval gaat het waarschijnlijk over jaren oude schoenen die tussendoor nooit zijn gepoetst. Als ze wel nog fijn lopen en ze zijn verder niet kapot, dan is het natuurlijk zonde om ze weg te gooien. Je kan er daarom ook voor kiezen om ze opnieuw te verven! Zorg er wel voor dat je speciale kledingverf gebruikt wanneer je van plan bent om je oude sneakers een make-over te geven.