Csneakers
Image default
Banen en opleidingen

Hoe u een front-end ontwikkelaar inhuurt

De front-end ontwikkelaar moet aspecten van de applicatie creëren die gebruikers zien en gebruiken. De taak is niet eenvoudig, aangezien een interface alles draait om het samenstellen en implementeren van lay-outs, informatiearchitectuur, UI / UX-strategie en back-endcodes voor functionaliteit.

Op dit punt moet u het initiatief nemen, omdat gebruikers een website of app bezoeken en goede prestaties en esthetiek verwachten – u moet een front-end ontwikkelaar inhuren met de juiste mix van vaardigheden, waaronder vaak UI-ontwerp, grafisch ontwerp, codering, testen en integraties …

Dus hoe vind je een front-end developer die je bezoekers de ervaring kan geven die ze willen? In dit artikel leer je over enkele van de belangrijkste punten, de vereiste vaardigheden en de vragen die je moet stellen bij het interviewen van IT-recruiters.

Front-end ontwikkelaar moet de belangrijkste opmaaktalen kennen

Front-end-ontwikkelaars gebruiken opmaaktalen zoals HTML en CSS. Dit is echter niet alles. Kennis van JavaScript is een van de vereisten voor programmeurs, omdat ze hierdoor dynamische gebruikerservaringen kunnen creëren. Er zijn veel andere vaardigheden die front-end ontwikkelaars moeten hebben om effectief te zijn.

Wanneer u op zoek bent naar een front-end programmeur, moet u nadenken over iemand die het belang van bruikbaarheid, een mooi ontwerp begrijpt en volledig functionele browsergebaseerde code kan maken. Een van de belangrijkste factoren is weten hoe functionaliteit en ontwerp in schone code moeten worden geïnterpreteerd, dus de ideale programmeur zal zowel in de ontwerpfase als in de technische fasen van het bouwen van de front-end van een website bekwaam zijn. Zorg ervoor dat ze de beste praktijken begrijpen, zoals:

Asynchroon JavaScript

Met programmeerconcepten zoals AJAX kunnen front-endontwikkelaars asynchrone callbacks naar de server sturen. Hierdoor kan de webpagina gegevens verzenden en ontvangen zonder de hele pagina te vernieuwen telkens wanneer de gebruiker kleine wijzigingen aanbrengt (zoals een bericht leuk vindt).

Testen

Communiceren met unit-tests, “test-driven development” genoemd, of de gewoonte om code te testen gedurende het hele project, speelt een grote rol bij het voorkomen van frustraties op de lanceringsdag.

Teamwerk

Een front-end ontwikkelaar werkt samen met ontwerpers, UI-ontwerpers en webontwikkelaars. Er is een soort feedbacklus en meerdere rondes van wijzigingen om het gewenste doel te bereiken – elke UI-tweak vereist wat herwerk en de achterkant moet met dat in gedachten worden ontworpen. Een goede front-end developer weet hoe belangrijk het is om naar feedback te luisteren.

Code prestaties en schaalbaarheid

Professionele front-end-ontwerpers begrijpen hoe ze duidelijke, modulaire en goed geannoteerde codes kunnen maken die het gemakkelijk maken om te onderhouden, bij te werken en te schalen naarmate uw webproject vordert.

Beveiliging, SSL-certificaten en HTTPS-protocollen

Informatie die via internet wordt verzonden, kan worden onderschept en gestolen. Gebruikers willen weten dat hun persoonlijke gegevens veilig zijn tijdens het gebruik van de website. Een getalenteerde front-end ontwikkelaar moet bekend zijn met de basisprincipes van netwerkbeveiliging.

Voordat u een front-end ontwikkelaar inhuurt, moet u op bepaalde statistieken letten. Zo kom je tijdens het werken nooit in de problemen.

Lage score voor technische kennis

Wat is je eerste rode vlag? Als u een technische beoordelingstest heeft ingediend als onderdeel van het selectieproces en de score van uw kandidaat bijzonder laag is, is het tijd om verder te gaan. Technische beoordelingsoplossingen zoals CodinGame maken het gemakkelijk om de vaardigheden van kandidaten te vergelijken met programmeurs die geslaagd zijn voor een vergelijkbare test. U kunt tijd besparen en alleen ontwikkelaars ontmoeten die aan de technische vereisten voldoen.

Geen portfolio, geen GitHub, geen aanwezigheid op het web

Een manier om erachter te komen of een coder gekwalificeerd is, is via zijn portfolio. Het punt is dat sommige front-end-ontwikkelaars ervoor kiezen om geen compleet portfolio te bieden. Dit kan een waarschuwing zijn dat de projecten waaraan ze hebben gewerkt niet goed genoeg zijn om aan de verwachtingen van de ondernemer te voldoen. Front-end ontwikkeling is zowel kunst als wetenschap. Een succesvolle programmeur moet programmeervaardigheden hebben en een scherp oog voor design. Zonder de vereiste kwaliteiten is een front-end ontwikkelaar mogelijk niet in staat om een ​​webinterface te maken die comfortabel en esthetisch verantwoord is.

Slechte communicatieve vaardigheden

Effectieve communicatie is een essentiële vaardigheid. Een andere indicator dat iemand een riskante aanwerving heeft, is het niet goed communiceren. Wanneer u een front-end ontwikkelaar inhuurt, wilt u uw doelen, overtuigingen en bedrijfswaarden duidelijk aan uw gebruikers kunnen communiceren. Getalenteerde front-end ontwikkelaars begrijpen dit concept en kunnen effectief communiceren met hun klanten zonder toevlucht te nemen tot technisch jargon.

“Vraag uw webdesigner hoe ze de site onderhouden nadat deze live is gegaan. Onervaren ontwerpers zullen niets van dit proces weten, dus deze vraag zal u helpen ontwerpers die hun expertise te veel verkopen te scheiden van degenen die uw bedrijf legitiem kunnen helpen. “

Als u niet goed kunt communiceren met een front-end developer, dan is er geen manier om te weten of een website aan al uw voorkeuren en eisen voldoet. Bovendien is er geen garantie dat ze uw bedrijf nauwkeurig aan gebruikers zullen presenteren.

Gebrek aan prototypes en lay-outs

Deze rode vlag wordt geassocieerd met geweldige communicatie. Voordat een website wordt gelanceerd, moet een goede front-end ontwikkelaar altijd het volgende presenteren:

  • Werkend prototype voor uw evaluatie
  • Statische lay-out van het uiterlijk van de site
  • Het laatste prototype, dat de definitieve versie van de site zal zijn.

Deze drie componenten zijn standaard praktijken voor webdesign. Als u aan uw website werkt, kunt u met de bovenstaande stappen uw mening geven over drie belangrijke stappen in het ontwerpproces. In elke fase moet u uw zorgen over het project kunnen uiten. Met de juiste communicatie weet je zeker dat de website eruitziet en functioneert zoals het hoort, zonder problemen of nare verrassingen. Vraag de kandidaat om een ​​prototype of mockup van een eerder project in te dienen.

Kennis van te veel programmeertalen

Doorgaans werken software-ingenieurs en hebben ze ervaring met twee of drie belangrijke programmeertalen. Kandidaten die maximaal acht programmeertalen vermelden, komen misschien als een verrassing. Idealiter zou een goede front-end ontwikkelaar de talen moeten vermelden die ze vloeiend beheersen en gemakkelijk alle vragen kunnen beantwoorden.

Tenslotte

Om een ​​gebruikerservaring van hoge kwaliteit te creëren, heb je getalenteerde interface-ontwerpers nodig. Het wervingsproces kan een beetje lastig zijn, vooral als je niet lang genoeg bij softwareontwikkeling bent betrokken om te weten welke vaardigheden je nodig hebt. De bovenstaande informatie zou u moeten helpen beslissen of een potentiële kandidaat de vaardigheden en kennis heeft om uw project met succes af te ronden.

temp agency

https://www.globalrecruitment.info/