Csneakers
Banen en opleidingen

Waarom is een cursus keuren elektrisch gereedschap nuttig voor mijn bedrijf?

Als u zich afvraagt waarom een cursus keuren elektrisch gereedschap handig is voor uw bedrijf, lees dan snel verder. Elektrische apparaten moeten veilig gebruikt kunnen worden. Zo voorkomt u ongelukken en ook storingen waardoor het werk stagneert. Daarom is het aan te raden om deze apparaten regelmatig te laten keuren. U kunt daar een professional voor inschakelen, maar u kunt het ook zelf doen. Dan moet u echter wel een cursus keuren elektrisch gereedschap gevolgd hebben. Tijdens deze cursus leert u waar u op moet letten bij het nakijken van een apparaat en wanneer het nog veilig is om een apparaat te gebruiken en wanneer niet meer.

Keuren van gereedschap volgens de NEN norm

Voor veel zaken is een zogenaamde NEN norm opgesteld. Hierin staan voorschriften voor veilig gebruik van diverse toepassingen. Voor elektrisch gereedschap is er ook zo’n norm, de NEN 3140. Tijdens een cursus keuren elektrisch gereedschap leert u wat er in deze NEN norm staat en hoe u de voorschriften moet toepassen tijdens het keuren. Deze cursus duurt slechts een dag en u leert er dingen die u direct kunt toepassen in de praktijk.

Wilt u ook leren om gereedschap te keuren?

Als u ook wilt leren hoe u gereedschap moet controleren op veiligheid, volg dan nu de cursus keuren elektrisch gereedschap bij Omega Training & Inspectie. Dit kan op diverse locaties in Nederland. U vindt deze locaties en de bijbehorende data op de website. U kunt zich daar ook direct digitaal aanmelden. De kosten voor de cursus bedragen 199 euro per persoon. Dit is inclusief uitgebreide lunch. De cursus wordt gegeven door enthousiaste docenten die uit de praktijk komen en dus precies weten hoe ze met apparaten moeten omgaan. Een apparatenmeter kunt u ter plaatse lenen of u neemt uw eigen apparaat mee. Deze zijn in de webshop van Omega overigens ook te bestellen.

https://omegatraining.nl/