Csneakers
Dienstverlening

De bagage reisverzekering, hoe zit het?

Bagage-verzekering dekt de schadekosten als uw bagage tijdens een reis verloren, beschadigd of vernietigd raakt. De symbolische waarde van verloren of beschadigde bezittingen kan de verzekering niet vervangen. De polis kan echter het financiële verlies compenseren – binnen de overeengekomen verzekerde som. Dus de droomreis hoeft geen nachtmerrie te zijn.

In combinatie of individueel

Bagage-verzekeringen kunnen individueel of in combinatie met andere reisverzekeringen worden afgesloten, zoals een annuleringsverzekering of een ziektekostenverzekering in het buitenland. De combinatie van verschillende beleidsregels maakt een krachtige en betaalbare reisbescherming mogelijk, zodat u op alle mogelijke situaties bent voorbereid. Voor gezinnen zijn er goedkope gezinsprijzen.

Wat is er met mijn reisverzekering qua bagage verzekerd?

De verzekeringsdekking voor een bagage-verzekering is van toepassing op alle personen die zijn opgenomen in het verzekeringscontract. De bagage is dan verzekerd tijdens het verblijf en tijdens de heen- en terugreis.

Welke bagage  van de persoonlijke reisvereiste in detail zijn verzekerd, is afhankelijk van de aanbieder en het tarief. Dit geldt ook voor het bedrag van de verzekerde som. In het geval van schade is de vervanging meestal afhankelijk van de tijdwaarde van het beschadigde, vernietigde of verloren voorwerp. Er zijn echter ook verzekeraars die schade aan eigendommen vervangen in de nieuwwaarde.

Je wordt met volgende calamiteiten gedekt:

  • een misdrijf (bijvoorbeeld diefstal, inbraak, diefstal, roofzuchtige afpersing, opzettelijke schade).
  • een elementaire gebeurtenis (bijv. vuur, bliksem, overstroming, storm).
  • opslag door een transportbedrijf, een toeristische accommodatie of een bagagedepot
  • een verkeers- of persoonlijk ongeval

Als ingecheckte bagage niet op dezelfde tijd arriveert als de reiziger op de bestemming, zullen de meeste verzekeraars ook een dienst verlenen. Ze dekken bijvoorbeeld de kosten van aanbestedingen die nodig zijn om de reis voort te zetten (bijvoorbeeld kleding, tot tien procent van de verzekerde som).

Daarnaast zijn ook cadeaus en souvenirs die tijdens de reis zijn gekocht verzekerd. Er wordt in de volgende situaties vaak geen dekking geboden. We hebben ook deze situaties hieronder voor je opgesomd.

  • Je vergeet of verliest je bagage.
  • het raakt zonder toezicht verloren.
  • financiële schade als gevolg van bagage schade.

https://vergelijk-gratis.nl