Csneakers
Industrie

Gebruik RVS fittingen en ANSI flenzen voor de overgang en verbinding van buizen

Als u buizensysteem vloeistoffen van a naar b vervoerd binnen uw bedrijf, is het belangrijk dat deze goed met elkaar verbonden zijn. Dit kunt u doen met RVS fittingen of onze ANSI flenzen. Door een van deze twee verbindingsstukken te gebruiken zijn de buizen goed afgesloten en hoeft u zich geen zorgen te maken dat er vloeistof kan lekken. Deze ANSI flenzen zijn beschikbaar als slip-on. Dit houdt in dat deze gemakkelijk over de buis kan worden geschoven. Op die manier klemt hij om de buis heen en die kan op zijn beurt weer gemakkelijk met een andere buis worden verbonden.

De ANSI flenzen

Om twee buizen met elkaar te verbinden is het goed mogelijk om ANSI flenzen te gebruiken. Deze zijn voorzien van gaten voor bouten en moeren. Zo kunnen twee stuken buis gemakkelijk met elkaar worden verbonden. Hoeveel gaten er in de flenzen zitten is afhankelijk van de vloeistof of het gas dat via de buizen wordt vervoerd. Ook speelt de dikte van de flens een rol. De ANSI flenzen worden gebruikt om te zorgen dat er geen vloeistof of gas kan lekker uit de buizen. Dit is uiteraard iets dat u wilt voorkomen. Kies er daarom voor om te investeren in goede ANSI flenzen, zoals die van Technisch Handelsbureau Hellebeuk

Bestel gemakkelijk uw fittingen online

U kunt er ook voor kiezen om in plaats van de ANSI flenzen, te kiezen voor RVS fittingen van ditzelfde bedrijf. Deze hebben een speciale coating die ervoor zorgt dat er minder roest optreed. Dit zorgt ervoor dat ze bij goed onderhoud tot wel tientallen jaren meegaan. Daarnaast zien RVS fittingen er natuurlijk netter uit dan de fittingen van gewoon staal. Bent u op zoek naar een fitting die de overgang tussen verschillende buizen verzorgd. Dan is het zeker aan te raden om eens in de webshop van Hellebeuk te kijken.