Csneakers
Image default
Industrie

Kunststof spuitgieten heeft veel voordelen voor u

Kunststof spuitgieten is een steeds vaker gebruikte methode om kunststof elementen op een exacte manier te vervaardigen. Wilt u als afnemer specifieke vormen realiseren? Dan bent u voor een deel afhankelijk van machinewerk. Spuitgieten is een vergevorderde methode waarmee uw wensen in zijn geheel kunnen worden gerealiseerd. Na afloop van een cyclus hoeft u vrijwel niks meer toe te voegen aan het resultaat, afgezien van de mogelijkheden tot bedrukken of natlakken. Bij Naber Plastics kent men al vele jaren deze manier van produceren in kunststof.

Voordelen van kunststof spuitgieten

Voor u als afnemer zijn er tal van voordelen met betrekking tot spuitgieten. Men moet vooraf weten dat deze methode over het algemeen berust op massaproductie, zeker van duizenden eenheden in productie. Dit betekent dat naarmate het volume van de vraag hoger wordt, de prijs van de productie relatief lager zal uitvallen. Daarbij kent spuitgieten unieke mogelijkheden in het vervaardigen van afwijkende vormen. Dit heeft te maken met het productieproces, waarbij onder meer de matrijs een essentiële rol speelt. Overigens kunt u bij kunststof spuitgieten ook nog kiezen tussen de lichte en zwaardere gewichten in kunststof. Dit zorgt voor veel variatie en opties wanneer u kiest voor het spuitgieten van kunststof elementen.

De praktische productiemethode

Het kunststof spuitgieten is in principe een volautomatische methode. Kunststofsoorten als ABS, polyamide of polystyreen worden onder hoge druk versmolten/plastisch, waarna deze in een matrijs worden gegoten. Hier gaat het plastische materiaal onder hoge druk uitzetten en stollen. Hierna wordt het eindproduct als het ware door de machine gedrukt. Dit volautomatische proces kan nog worden bijgestaan door een robot, welke verantwoordelijk is voor een soepel verloop. Dit houdt in dat er geen afwijkingen, beschadigingen of fouten worden gemaakt. Aangezien het productieproces automatisch verloopt, is het om veiligheidsredenen soms verstandig om te kiezen voor een robot. Na het proces kan het eindproduct nog worden afgewerkt door deze nat te lakken of bedrukken.

https://naberplastics.com/