Csneakers
Image default
Industrie

De voordelen van lasersnijden

Overweegt u om gebruik te maken van lasersnijden als bewerkingstechniek? Dit is een relatief nieuwe techniek die zichzelf nog altijd aan het innoveren is. Machines worden steeds beter, waardoor ze ook beter in staat zijn om in minder tijd complexere designs uit te voeren. Bedrijven zoals Piant Stanztechniek B.V. blijven zich inzetten om deze vooruitgang voort te kunnen zetten. Echter zijn er nog een hoop andere bewerkingstechnieken waar u uit kunt kiezen. De keuze is groot op dit vlak. Wat geeft lasersnijden een streepje voor op de andere technieken? Dit heeft meerdere redenen. Daarom worden de grootste voordelen van lasersnijden hieronder voor u op een rijtje gezet.

De pluspunten van lasersnijden

Als het gaat om snijtechnieken, zijn er vele technieken waar u uit kunt kiezen. Echter zijn er weinigen die u zo perfect designs op maat doen verkrijgen als het lasersnijden. Hoe komt dit? Ten eerste is de diameter van de laserstraal minutieus klein. Hierdoor verliest u minder materiaal en kan deze straal met meer precisie contouren maken. De beïnvloede zone is tevens kleiner, waardoor vervorming van het materiaal voorkomen wordt. Dit zorgt tevens voor een mooiere afwerking. Een laser is een lichtstraal, waardoor de machine geen fysiek contact hoeft te maken met het materiaal dat bewerkt wordt. Hierdoor kunnen dus ook geen trillingen ontstaan, wat de accuratie van het lasersnijden groter maakt ten opzichte van andere technieken. De machine is daarnaast ook vrijer om te bewegen in vergelijking met machines die gebruik maken van een boorkoop of iets vergelijkbaars. Dit alles maakt lasersnijden de beste keuze.

Geschikt voor al uw laserstraal technieken

Als er één bedrijf is dat u uit de brand kan helpen middels lasersnij technieken, dan is het Piant Stanztechniek B.V. Dit in Waalwijk gevestigde bedrijf is met recht te bestempelen als een specialist en een expert. Zelfs de meest complexe vormen kunnen zij voor u creëren.

 

https://www.piant.nl/