Csneakers
Particuliere dienstverlening

Verlies zo min mogelijk warmte met een passiefhuis kozijn

Een passiefhuis kozijn is een uitstekende optie als je de isoleren van je woning of bedrijfspand wilt aanpakken. Hoewel de aandacht voor energiebesparing toeneemt, zijn er in veel huizen en andere gebouwen nog steeds verouderde kozijnen te vinden. Het kozijn is vaak een van de plaatsen waar veel warmte door weglekt, en waar koude lucht het huis binnen komt stromen. Door de huidige kozijnen te vervangen door een passiefhuis kozijn zal de energierekening aanzienlijk naar beneden gaan. Dat voel je in je portemonnee. Natuurlijk is het een flinke investering, maar het loont absoluut om de isolatie van je pand op orde te hebben. Denk maar aan die lagere energierekeningen! Bij Pladeko Ramen en Deuren vind je de nieuwste modellen van onder andere een passief kozijn, maar ook kozijnen gemaakt van hout en aluminium.

Wat is een passiefhuis kozijn?

De optimale isolatie van een woning of bedrijfspand is alleen mogelijk als alle isolerende onderdelen van het pand perfect op elkaar zijn afgestemd. Die concept wordt een ‘passief huis’ genoemd. Een passief huis behoudt zelf alle warmte tijdens de koudere winterperiode, maar houdt in de zomer de ruimtes koel door warmte buiten de deur te houden. Een passiefhuis kozijn is daar een belangrijk onderdeel van. Dit specifieke soort kozijnen isoleert perfect en laat nauwelijks warmte ontsnappen. In sommige panden is het energieverbruik wel tien keer lager uitgevallen door het passief huis-concept toe te passen.

Bespaar geld met kozijnen gemaakt van hout en aluminium

Kieren en gaten in de kozijnen zorgen voor verlies van warmte in je woning of pand. Koude lucht stroomt naar binnen en de verwarmingselementen moeten aan het werk. Met de innovatie kozijnen gemaakt van hout en aluminium ga je dit grotendeels tegen. De kozijnen krijgen namelijk een driedubbele beglazing waardoor warmte binnen in huis blijft, maar koude lucht geen kans krijgt om binnen te komen. Het hout van de kozijnen geeft tevens een chique uitstraling binnen het interieur, terwijl het aluminium aan de buitenkant goed bestand is tegen allerlei weersomstandigheden. Deze kozijnen vind je bij Pladeko Ramen en Deuren, en zijn een uitstekende investering om te besparen op je energierekening.