Welke PET fles past bij mijn product?

Een PET fles kiezen voor uw product is niet altijd even eenvoudig. Het hangt namelijk van een aantal factoren af voor welke vorm, kleur en uitstraling u kiest. Het materiaal is ook afhankelijk van de inhoud. Er zijn PET flessen voor levensmiddelen zoals dranken en sauzen, maar ook voor verzorgingsproducten zoals shampoo en badschuim. De inhoud verschilt daarnaast ook sterk. Dranken worden vaak verpakt in flessen van 500nl,  een liter of meer. Verzorgingsproducten verkoopt u doorgaans per 250 of 500 ml of een nog afwijkende hoeveelheid. De verpakkingen in de farmaceutische industrie zijn vaak weer helemaal anders.  Waar uw voorkeur naar uitgaat, daarop past de fabrikant zich aan.

De PET fles is helemaal ingeburgerd

De PET fles is niet meer weg te denken uit onze samenleving. Werden vroeger veel producten in glas verkocht, vandaag wordt steeds vaker voor PET flessen gekozen om vooral het milieu te sparen. Deze flessen kunnen namelijk heel goed worden gerecycled en dat is vandaag de dag erg belangrijk. Hoe minder afval er in het milieu terechtkomt hoe beter. Vandaar dat steeds meer consumenten en bedrijven actief aan afvalscheiding doen zodat gebruikte verpakkingen kunnen worden hergebruikt om er weer opnieuw grondstoffen van te maken, onder andere voor nieuwe PET flessen.

Een bedrijf dat de juiste PET fles kan leveren

Nu vraagt u zich waarschijnlijk af welk bedrijf een PET fles kan leveren die precies geschikt is voor uw product. Hiervoor moet u een leverancier kiezen die ruime ervaring heeft met het vervaardigen van dit verpakkingsmateriaal. PET Power, een Nederlands bedrijf, heeft deze ervaring. Zij zijn in de afgelopen decennia uitgegroeid tot één van de marktleiders op het gebied van PET flessen in de Benelux. U kunt bij dit bedrijf uw order plaatsen voor een eenmalige productie maar uiteraard ook voor doorlopende aanlevering voor uw productieproces. Wilt u meer informatie dan kunt u contact opnemen met de tussenpersoon in Nederland. De contactinformatie vindt u op de website.