Csneakers
Image default
Groothandel

Nieuwe rolluiken: wel of geen rolluikmotor?

U wilt graag een nieuw rolluik plaatsen maar twijfelt nog of u deze liever met rolluikmotor of met een bandopwinder heeft. Beide opties hebben voordelen en het is per situatie verschillend waar u het best voor kunt kiezen. Waar u ook voor kiest, met rolluiken heeft u een prettig donkere ruimte in de nacht en zorgt u er gemakkelijk voor dat het op warme zomerdagen niet te heet wordt in huis.

De voordelen van een rolluikmotor

Rolluiken met een rolluikmotor hebben het grote voordeel dat ze gemakkelijk te bedienen zijn. Met één druk op de knop gaan de rolluiken omhoog of omlaag. Rolluikmotoren zijn erg geschikt voor ouderen, vanwege het gebruiksgemak. Ook voor mensen met minder kracht in hun handen of andere gezondheidsklachten, kan het gemak van een rolluikmotor ideaal zijn. Een ander voordeel is dat de rolluiken op de juiste manier gesloten worden, waardoor u minder snel schade krijgt. Daarnaast kunt u de elektrische rolluiken ook via uw smartphone op afstand bedienen.

Voordelen van een bandopwinder voor uw rolluik

Door voor een rolluik met een bandopwinder te kiezen, kunt u een hoop geld besparen. Deze optie is een stuk voordeliger dan een elektrisch rolluik. De installatie van handmatige rolluiken verloopt zonder teveel moeite en ook reparaties zijn makkelijker en voordeliger. Wanneer de handmatige bediening versleten is, kunt u namelijk makkelijk de bandopwinder van het rolluik vervangen. Bij een elektrisch rolluik is een reparatie over het algemeen ingewikkeld en een stuk duurder.

Bestel uw onderdelen

Wanneer u schade heeft aan uw rolluiken is het vaak niet nodig om uw rolluiken volledig te vervangen en heeft u slechts een onderdeel nodig. In de webshop Shadowparts vindt u allerlei onderdelen voor rolluiken en zonneschermen die u los kunt bestellen. Zo koopt u hier een nieuwe rolluikmotor of bandopwinder voor uw rolluik. De onderdelen worden al binnen twee werkdagen geleverd en u betaalt gemakkelijk online!